Лучани боргують більше 5 мільйонів гривень за спожиту воду

Лучани боргують більше 5 мільйонів гривень за спожиту воду
Жителі Луцька боргують комунальному підприємству «Луцькводоканал» більше 5 мільйонів гривень за послуги із водопостачання.

Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцької міської ради 4 березня.

Директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Іван Корчук зазначив, що основним видом діяльності підприємства – надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення населенню, промисловим та іншим підприємствам і організаціям відповідно до укладених договорів і встановлених тарифів.

Водопостачання Луцька здійснюється з 52-х артезіанських свердловин, глибина яких коливається від 80 до 170 метрів. Сердньодобовий підйом води у 2014 році становив 48,2 тисячі кубічних метрів.

Станом на 1 січня 2015 року підприємство надавало послуги майже 100 тисячам абонентів, з них 97 відсотків складає населення.

У 2014 році відбулося збільшення заборгованості серед споживачів води. Зокрема до суду були подані матеріали щодо 158 боржників – фізичних осіб, які заборгували підприємству майже 640 тисяч.

«На підприємстві створено комісію по роботі із боржниками підприємства. На сьогодні по 106 адресах заборгованість погашено повністю на суму 135 тисяч гривень. По 80 адресах відбулись суттєві зрушення у сплаті заборгованості», - зазначив директор «Луцькводоканалу».

Корчук повідомив, що невдовзі планується реструктуризація укладання договорів, яка дасть змогу людям у випадку відсутності фінансової можливості для погашення заборгованості проводити її сплату рівними частками впродовж певного періоду часу. На думку чиновника, це допоможе лучанам не «влазити» у борги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А може це не лучани боргують,а Луцькводоканал злочинно освоює кошти в своі кишені!
Відповісти
Просьба сообщать нам о всех имеющихся у Вас фактах злоупотреблений.
Відповісти
Останні новини
Лучани боргують більше 5 мільйонів гривень за спожиту воду
04 березень, 2015, 10:51