За дозволом на феєрверк треба йти в луцький МНС

За дозволом на феєрверк треба йти в луцький МНС
Розпорядженням міського голови «Про забезпечення пожежної безпеки під час Новорічних та Різдвяних свят» заборонено застосування піротехнічних виробів без дозволу відповідних служб – Луцька міськрада визначилася з переліком дозволів, які видають переважно в міському відділені МНС.


Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міськради.

Порядок організації проведення висотних феєрверків з застосуванням піротехнічних виробів в Луцьку визначено іншим розпорядженням голови «Про впорядкування організації проведення висотних феєрверків, концертних програм з застосуванням піротехнічних виробів». Згідно з ним, заради безпеки лучан їх можуть проводити лише акредитовані піротехнічні фірми, зареєстровані у встановленому порядку і в статуті яких передбачений даний вид діяльності, а також які мають автотранспорт, придатний для перевезення спецвантажів; фахівців, атестованих на право проведення піротехнічних робіт; документи (сертифікати, дозволи, експертні висновки), які підтверджують якість піротехнічних виробів; технічне обладнання, необхідне для користування піротехнічними виробами; технічну документацію (сценарій проведення заходу з переліком видів піротехнічних заходів).

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради надає дозволи на застосування піротехнічних виробів після поданої заявки, погодженої з управлінням культури міської ради, міським відділом МНС і вибухо-технічним відділенням науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

«Тобто, якщо організації, підприємства чи жителі міста вирішили провести феєрверк, то вони, в першу чергу, мають звернутись в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, що знаходиться за адресою: вулиця Винниченка, 39, де й надається допомога в організації даного заходу», - попереджують службовці мерії.

При проведені феєрверків повинні бути присутні відповідальні особи від підприємства, яке їх здійснює, а також від організацій, що надавали та погоджували дозвіл на проведення феєрверку.

Разом з тим, у спеціалізованих магазинах міста вільно продаються піротехнічні вироби (наприклад, бенгальські свічки, бенгальські вогні, бенгальські сірники, петарди-спалахи запалені тертям, пістони, хлопавки, салютні установки), поводження з якими не потребує спеціальних знань та навичок. Вони використовуються з дотриманням вимог інструкції із застосування, яка додається до піротехнічного виробу або наноситься на його споживчому пакуванні і не є небезпечним для життя та здоров’я людей, не спричиняє пошкодження майна, не завдає шкоди навколишньому середовищу. Забороняється продаж побутових піротехнічних виробів у не встановлених місцях, на ринках та продаж виробів за відсутності сертифікатів відповідності державної системи сертифікації.

Забороняється:

- кидати побутові піротехнічні вироби, вдаряти по них будь-якими предметами, тягти за фітиль;

- переносити побутові піротехнічні вироби в кишенях, під одягом, зберігати без пакування;

- залишати побутові піротехнічні вироби без догляду;

- будь-яка переробка побутових піротехнічних виробів та їх розбирання;

- використання побутових піротехнічних виробів другого та третього класу небезпеки особами молодшими за 18 років;

- використовувати побутові піротехнічні вироби, які створюють ефекти на висоті або шумові ефекти ближче, ніж за 100 м від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків престарілих та інших громадських споруд, житлових будинків;

- кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожим, із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів будинків та інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно;

- використання побутових піротехнічних виробів особами, які знаходяться в нетверезому стані.

При поводженні з побутовими піротехнічними виробами, не пов’язаними з приведенням їх в дію, не допускається куріння та застосування відкритого вогню.

Винні за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних виробів несуть відповідальність, згідно з чинним законодавством України.

Під час свят міським відділом УМВС України у Волинській області, муніципальною дружиною міста вживатимуться оперативні заходи щодо недопущення проведення самовільних феєрверків та салютів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За дозволом на феєрверк треба йти в луцький МНС
21 грудень, 2011, 12:52