У Луцьку вода «чиста та якісна», але труби іржаві

У Луцьку вода «чиста та якісна», але труби іржаві
У КП “Луцькводоканал” розповіли про знезараження річкової води, яку постачають лучанам, проблеми із застарілими трубами та боротьбу з боржниками.

Про це говорив директор підприємства Іван Корчук під час засідання виконавчого комітету мерії у середу, 4 березня, - передає прес-служба Луцької міської ради.

Водопостачання в Луцьку здійснюється із підземних джерел п’яти водозаборів (Дубнівського, Ново-Дубнівського, Східного, Південно-Східного та Омелянівського) і річкового водозабору, який зараз на реконструкції.

На сьогодні знезараження питної води відбувається за допомогою гіпохлоридних установок. До слова, вже два роки, як наше місто не очищує воду хлором, що є економніше та безпечніше.

“Вода із свердловин виходить чиста та якісна”, - зауважив Іван Корчук. Водночас інше питання — заміна мереж водопостачання, що є застарілими у Луцьку, й іржа, що осідає на трубах псує якість води. Над цим вже працює підприємство.

Зокрема, розроблено та погоджено інвестиційну програму на 2014 рік. Програмою передбачено низку заходів щодо технічного переоснащення артезіанських свердловин, реконструкції водогонів, встановлення приладів загальнобудинкового обліку води тощо.

Проблемним залишається питання щодо заборгованості за послуги. У 2015 році за результатами роботи КП «Луцькводоканал» відбулося збільшення заборгованості. Лучани боргують за несплату 907,0 тис. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"... розроблено інвестиційну програму на 2014 рік..." - а це нічого, що надворі вже третій місяць 2015 рік?
Відповісти
"Луцькводоканал" багато років виконує тяжку працю Сізіфа. Останній в покарання мусив викочувати на високу гору камінь, який, досягши вершини, щоразу скочувався вниз. А "Луцькводоканал" очищає воду, а вона, доходячи до споживача, проходить друге забруднення в старих брежнєвських трубах. Гроші на вітер.
Відповісти