У дитячому таборі воду в басейн заливали прямо з річки

У дитячому таборі воду в басейн заливали прямо з річки
У пришкільних таборах Камінь-Каширщини дітей харчували не за розпорядком, керівництво не знало про місце перебування деяких вихованців, а басейн не відповідав санітарним нормам.

Про це 8 червня повідомляє прес-служба прокуратури у Волинській області.

Проведена перевірка додержання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей” виявила непоодинокі порушення цього закону у пришкільних таборах Камінь-Каширщини.

Як повідомив прокурор району Андрій Кучер окрім недотримання графіку харчування, діти вирушали на екскурсії без супроводу належної кількості вихователів та медпрацівника.

Окрім того, прокуратура району виявила незаконну діяльність місцевого підприємця, який орендував басейн відкритого типу у Камені-Каширському. Без відповідного висновку районної санітарно-епідеміологічна станції про належні санітарні характеристики води він наповнив басейн водою із місцевої річки Цир.

На час перевірки, яку прокуратура району проводила разом із працівниками СЕС та Камінь-Каширської районної ради, у власності якої перебуває басейн, в ньому купалися 25 дітей. Вода ж у басейні, згідно з даними попередніх лабораторних досліджень, не відповідала встановленим стандартам.

За порушення на підприємця склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 42 КУпАП (порушення санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм). Воду із басейна спустили.

За результатами проведеної перевірки внесено подання начальнику відділу освіти і науки Камінь-Каширської районної державної адміністрації. Щодо головного державного санітарного лікаря Камінь-Каширського району порушено дисциплінарне провадження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У дитячому таборі воду в басейн заливали прямо з річки
09 червень, 2012, 14:20