Юнак у барі поцупив мобілку і рік немає права ночувати не вдома

Юнак у барі поцупив мобілку і рік немає права ночувати не вдома

За крадіжку мобільного телефону неповнолітній учень вечірньої школи отримав від Луцького міськрайонного суду Волинської області покарання у вигляді обмеження дозвілля і встановлення жорстких норм поведінки.

Про це 9 червня повідомляє сайт волинських правоохоронців.

Компанія молодих людей відпочивала в одному з барів Луцького району, утім близько 23:00 одна з присутніх дівчат помітила, що її мобільний телефон зник. Спроби подзвонити на мобільний не увінчалися успіхом, адже телефон був вимкнутий.

Відтак, підозрюючи крадіжку, компанія викликала правоохоронців. Виїхавши на місце події, міліціонери встановили, що власниця кілька разів виходила з телефоном на вулицю. Коли відпочивали в барі, він лежав на столі. Зрештою, за підозрою у вчинені крадіжки затримали неповнолітнього учня вечірньої школи, котрий близько 20:00 підсів до компанії.

Пізніше хлопець розповів, що телефон знайшов поблизу бару. А коли всі кинулися шукати техніку, не сказав про це нікому. Натомість пізніше віддав мобільний у користування своєму знайомому, не говорячи про те, що фактично викрав його.

Луцький міськрайонний суд Волинської області, розглянувши матеріали справи, визнав підсудного винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 185 (Крадіжка) КК України, і призначив покарання – 6 місяців позбавлення волі.

Однак на підставі ст. 105 КК України звільнив неповнолітнього від покарання, із застосуванням до нього примусових заходів виховного характеру у виді застереження, обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки строком на один рік, встановивши наступні обмеження: перебування поза домівкою з 22.00 год. до 05.00 год., відвідування розважальних (нічних) закладів із 22.00 год., змінювати місця проживання без дозволу органу, який здійснює нагляд за поведінкою засудженого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Юнак у барі поцупив мобілку і рік немає права ночувати не вдома
09 червень, 2012, 15:28