Активісти радились про акцію «Зробимо Волинь чистою!»

Активісти радились про акцію «Зробимо Волинь чистою!»
3 березня у прес-центрі Волинської обласної ради відбулася робоча нарада щодо обговорення співпраці громадських організацій та державного сектору щодо проведення акції «Зробимо Волинь чистою!».

Участь у нараді взяли: організатори акції «Зробимо Волинь чистою!», представник всеукраїнської ГО «Let’s do it, Ukraine» – Марія Шепетун, представники інформаційного відділу, управління науки та освіти, управління екології та природних ресурсів, управління у справах молоді та спорту, департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської облдержадміністрації, - повідомляє ГО "Молодіжна платформа".

Акція на Волині відбуватиметься уже вп’яте та пройде під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою». Запланували прибирання на 3 квітня.

Під час наради був складений план роботи щодо підготовки акції, кожна організація, управління і відділ чітко накреслили свої обов’язки. Так, управління науки та освіти повідомить про проведення заходу усі навчальні заклади Волині, департаменту житлово-комунального господарства та будівництва зобов’язується забрати усе зібране сміття та доставити його на сміттєзвалища, управління у справах молоді та спорту допоможе акції ресурсно, управління екології та природних ресурсів об’єднає акцію з місячником чистоти і Днем довкілля та повідомить установи та організації про її проведення. Представники інформаційного відділу обіцяли допомогти у максимальному анонсуванні акції по всій території області.

Окрім того, організатори акції повідомили, що планують розширювати її із меж одноденного прибирання та створювати сайт, де кожна людина зможе самостійно повідомити про забруднені парки, зелені зони та інші території, та запустити механізм для інформування органів державної влади та громадськості з метою подальшого усунення засмічень.

До акції лишається лише місяць і роботи щодо її організації ще дуже багато. Долучайтеся до нашої команди як волонтер, координатор зони чи партнер.

Довідково:
Акція «Зробимо Україну чистою!-2015» є частиною всесвітнього руху «Lets Do It World», що об’єднав 11 мільйонів людей в 112 країнах для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку.

Метою акції «ЗУЧ! – 2015» є виховання відповідального ставлення громадян до довкілля шляхом безпосереднього долучення місцевих громад до прибирання своїх міст та селищ, розвиток екологічного волонтерства. Головними напрямками акції є еко-виховання, благоустрій та правильне поводження з відходами.

У 2015 році «Зробимо Україну чистою!» пройде 25 квітня по всій території України з 10.00 до 20.00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Піарщики, краще б по прибирали!!!!!!
Відповісти
Фотограф криворук)
Відповісти