День депутата по-волинськи: проблеми і здобутки ліцею-інтернату. ФОТО

День депутата по-волинськи: проблеми і здобутки ліцею-інтернату.  ФОТО
В рамках відзначення Дня депутата обранці із Волинської обласної ради відвідали низку комунальних закладів, що перебувають у підпорядкуванні ради.

Одним із них у четвер, 5 березня, став Волинський ліцей-інтернат у Луцьку.

Заснували заклад у 1991 році на базі обласної станції юних натуралістів.

За словами директора Ірини Лозовської, нині там навчаються 288 дітей. 78% учнів із сільської місцевості. Директор пояснює, що таку політику обрали свідомо: у Луцьку і так достатньо навчальних закладів достатнього рівня.

Натомість у селах ситуація складніша. Тому закликають дітей із «глибинки» вступати у ліцей після 7 класу. Під час прийому діє конкурс – 1,5-2 людини на місце.

Навчання у ліцеї профільне, є суспільно-гуманітарний, математичний та біолого-хімічний напрямки.

Для учнів із сіл готують місця у гуртожитках, а для учнів із Луцька організовують доїзд автобусом, адже ліцей знаходиться у районі Вишків, куди громадським транспортом вранці дістатися важко.

Опалюють ліцей на даний час за допомогою газу. Твердопаливні котли теж є, але обох кочегарів, які мали дозвіл на роботу із такими котлами, мобілізували на Схід, заміну ж поки не знайшли.

Цікаво, що для учнів у ліцеї, як і в деяких школах Луцька, запроваджують особливий розпорядок. Так, не можна носити тату, пірсинг, джинсовий одяг, «декольтовані, надто яскраві, вкорочені блузки, або футболки, надто яскраві сорочки», «вкорочені, стягуючі брюки, бриджі, шорти», спортивний одяг та взуття (крім занять з фізкультури).

Також у ліцеї є спеціальна дошка, присвячена загиблому на Сході Миколі Корольку, що закінчив цей заклад.

Оскільки гроші на покращення матеріальної бази ліцею виділяють рішенням обласної ради, Ірина Лозовська наголосила на проблемах закладу під час візиту. Так, не вистачає класних приміщень для навчання достатньої кількості дітей, ізолятора для окремого навчання хворих на інфекційні захворювання, а також конференц-залу.

Останній треба, щоб приймати міжнародні змагання, адже вихованці ліцею регулярної їздять на них у інші країни від українських делегацій.

За словами голови облради Валентина Вітра, у 2015 році на покращення матеріальної бази коштів поки знайти не можуть через складну ситуацію в країні. Проте спробують знайти гроші на утеплення стелі актового залу, в якому капітальний ремонт не проводили вже багато років.

Нагадаємо, раніше депутати відвідали пприміщення недобудованого телецентру ВОДТРК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як це, пишуть що "стягуючі брюки заборонені" проте на одній з фотографій видно що одна з учениць саме у такому вбранні, не вгляділа Лозовська напевно.
Відповісти
попри це там хоч ходять у формі і підтримується патріотичний дух! спробуйте зайти до іншої школи і побачите яка там шкільна форма. там нею навіть і не пахне
Відповісти
Рідний ліцей)*
Відповісти
Останні новини
День депутата по-волинськи: проблеми і здобутки ліцею-інтернату. ФОТО
05 березень, 2015, 20:20