Волинські депутати навідалися у «проблемний» санаторій «Турія». ФОТО

Волинські депутати навідалися у «проблемний» санаторій «Турія». ФОТО
В рамках Дня депутата обранці громади з Волинської облради відвідали санаторій матері та дитини «Турія» біля Ковеля.

Подивитися на нинішній стан закладу вирішили у четвер, 5 березня.

Загалом санаторій розрахований на 300 людей та складається із 3 спальних та 2 лікувальних корпусів, які з’єднані довгими коридорами (майже 800 метрів).

Корпуси відрізняються різним «Класом» ремонту. Так, є спальні корпуси, що перебувають у досить поганому стані, є й, за словами депутата Володимир Навроцького, «схожі на Європу», з кондиціонерами.

Опалюють приміщення за допомогою твердопаливних котлів. Однак сама система опалення через масштаби приміщень та застарілу систему вкрай неефективна.

Потенційним клієнтам у «Турії» можуть запропонувати різноманітні процедури, зокрема масажі, ароматерапію, спелеотерапію тощо. Для цього в одній з кімнат на підлогу поклали лікувальну сіль із Солотвиного на Закарпатті.

Проте з 1 січня у санаторії відпочивальників немає. Як пояснив директор Віталій Донець, більшість людей приїжджає у «Турію» за спеціальними путівками. Їх дають «чорнобильцям», пільговикам, якими опікується Фонд соціального страхування, іншими пільговиками.

Проте через можливість розформування Фонду соцстраху, тендери на путівки у 2015 році ще не проводили. Тому у «Турії» зараз простій, адже вартість путівки на 18 днів 4500-4600 гривень. Віталій Донець визнав, що для волинян ця сума нині не підйомна.

Щоб «працювати в нуль», санаторію потрібно не менше 100 відпочивальників із 300. Коли ж триває «простій», більшість 146 працівників відпускають на біржу праці, а повертають лише на сезон відпочинку.

Депутат Олександр Свирида запропонував взагалі продати санаторій. Однак, на думку Валентина Вітра, цього робити не можна, бо за таке майно багато грошей виручити не вдасться, а за «безцінь» продавати комунальне майно в такі непрості для країни часи не можна.

Нагадаємо, також в рамках Дня депутата обранці відвідали недобудований телецентр ВОДТРК, Волинський ліцей-інтернат і вузлову лікарню залізничників станції Ковель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські депутати навідалися у «проблемний» санаторій «Турія». ФОТО
06 березень, 2015, 08:43