Волинські волонтери у Києві пікетують МВС

Волинські волонтери у Києві пікетують МВС
Волонтери обурені звинуваченнями на свою адресу і спробами перекласти на них відповідальність за злочини місцевих "мажорів".

У Києві біля Міністерства внутрішніх справ триває акція "Мажорів за грати або до стінки", організована волонтерами з Волинської області, - повідомляє Лівий берег.

Мета пікету - притягнути до кримінальної відповідальності молодиків, які влаштували "сафарі" зі стріляниною на фермерських угіддях Волині.

Основна вимога волонтерів - покарати реальних учасників та організаторів гонок зі стріляниною у Волинській області 21 лютого і поставити розслідування під особистий контроль Арсена Авакова.

За словами активістів, всі учасники "сафарі" - діти відомих людей Володимира-Волинського, які займаються контрабандою або працюють у міських органах виконавчої влади. Саме тому, за словами протестувальників, за "мажорів" заступився голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, розповівши, що нібито у перегонах брали участь тільки волонтери на машинах, закуплених для АТО.

Нагадаємо, 21 лютого приблизно з 16:00 до 20:00 група молодиків на п'ятьох джипах і двох автобусах без номерів або з підставними номерами організувала полювання і гонки на фермерських угіддях, в Іваничівському та Горохівському районах Волинської області.

Учасники "сафарі" завдали сільським господарствам шкоди на суму у 150 тисяч гривень, за попередніми підрахунками фермерів. Останні вирішили самостійно затримати порушників - почалася погоня, в тому числі селами, зі швидкістю у 140 км/год. У підсумку порушників наздогнали єгері, після чого викликали працівників МВС, порушено кримінальну справу.

Але вже 22 лютого глава Волинської ОДА звернувся до СБУ та МВС з вимогою притягнути до відповідальності волонтерів, які нібито брали участь у свавіллі.

"Природно, це не могло нас не зачепити. Понад те, сотні волонтерів України привозять автомобілі для армії, і пляма недовіри лягає на всіх. І ще одна деталь. Те, як дружно мас-медіа підхопили губернаторську інформацію про нібито "витівки волонтерів", - зазначив волонтер Костянтин Зінкевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так що ж це за джипи? Волонтерські чи мажорські? Невже це так важко визначити?
Відповісти
А чому ні пари з уст мисливців ? Чиї угіддя?
Які трофеї? Коментарі УТМР.Що слабо? ЧиіВи там були?
Відповісти
список винних в сафарі:
1Віктор Янукович молодший та його компанія любитель раллі
2.Віктор Федорович особисто
3.віктор Пшонка
4.Олександр Захарченко
5.микола азаров
Відповісти