Як виплачують зарплати волинським шахтарям

Як виплачують  зарплати  волинським шахтарям
Для того, щоб вирішити проблему із заборгованістю вугільних підприємствам до міністерства вугільної промисловості та енергетики, за дорученням Гройсмана, викликали генеральних директорів та відповідальних осіб за економічний блок.

І 6 березня було виділено разом 40% заробітної плати на січень для нововолинських шахтарів, - пише БУГ.

Ці гроші повинні з’явитися у казначействі у вівторок. Щодо шахти №10, там виплачено 61% авансу за січень, – про це розповів голова теркому профспілки шахтарівЮрій Калістратов.

До бюджету внесені такі пункти, що стосуються вугільної галузі:
– погашення заборгованості за грудень 2014 року – 200 млн.;
- капітальне будівництво вугле- і торфодобувних підприємств – 1,5 млрд. гривень,
- реструктуризація вугільної галузі – 1,553 млрд. гривень.

Після зустрічі із головою Верховної Ради депутати напрацювали зміни до бюджету, що стосуються вугільної галузі – держпідтримка на вугільну галузь повинна бути в бюджеті окремим пунктом. Кошти для цього народні депутати пропонують взяти частково із нафтогазу, профспілки ж пропонують виділити кошти із пункту реструктуризації вугільної галузі (яка зазначена у бюджеті).

“Питання про 200 млн. гривень для шахти № 10 обнадійливе але не вирішене, у змінах до держбюджету немає окремого пункту фінансування добудови для цієї копальні. Є надія, що із загальних коштів у сумі 2,5 млрд. гривень, які закладені у бюджеті на капітальне будівництво по всій державі, буде виділено 200 млн. грн. на 10-ту шахту, і тільки тоді ми зможемо казати, що вони є”- зазначив голова теркому профспіки.

Нагадаємо, що на сесії Верховної Ради другого березня разом зі змінами до бюджет було проголосовано за програму “Державна підтримка будівництва шахти № 10 “Нововолинська” з обсягів видатків розвитку 200 мільйонів гривень“.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
http://ukropnews.com/article/_9967.html
Відповісти