Нинішній курс долара триматиметься не більше 3 місяців, - експерт

Нинішній курс долара триматиметься не більше 3 місяців, - експерт
Курс долара на рівні 22,5 грн встановив Національний банк у середу — найдешевше за останні два тижні.

В більшості банків іноземної валюти немає, міняйли продають по 26 грн/$, пише Газета.ua.

"Валюта почала дешевшати після наради президента з прем'єром і головою ­Нацбанку. Петро Порошенко згадав, що обіцяв виборцям опустити курс. Але ринкових передумов для цього немає. Якби були, то валюти побільшало б й Нацбанк не лишав би обмежень на купівлю, яку встановив із серпня", — говорить 34-річний Олексій Лупоносов, доктор економічних наук.

"Це означає одне — курс зменшили адміністративним тиском. Але такими методами довго утримувати його не вдасться. Через три місяці знову почне рости. Зараз ринково обґрунтований — близько 30–32 гривень. На чорному ринку більш як 40 не буде", - додав він.

"Через долар подорожчало пальне. Його закладають у вартість товарів. Відповідно й на них ціни зросли. На гривню можна купити менше, ніж місяць тому. Уряд має примусити імпортерів виставляти ціни відповідно до теперішнього курсу", - зазначив експерт.

Американська валюта почала рости з 13 лютого. Найвищою була 28 числа — 33,34 грн за Нацбанком. На чорному ринку — 40.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не було такого курсу нбу 22,5 в середу
Відповісти
Міжнародна компанія проводила дослідження в результаті курс долара до гривні: 1 долар- 5,6 гривень,а от хто граеться з курсом і для чого нам брешуть,кожен вирішуе для себе..а доктор наук краще б написав як укріпити нацвалюту а не сіяв паніку серед людей.
Відповісти
Лупоносов Ви собi рекламу не зробили. ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ, БО ТАК МАЄ БУТИ!
Відповісти
Так званий, індекс Біг-Мака, який найнаочніше оцінює купівельну спроможність різних валют за допомогою вартості макдональдсівського бутерброду завдяки двом причинам: McDonald's присутній у більшості країн світу, а сам біґмак містить достатню кількість продовольчих компонентів (хліб, м'ясо та овочі), аби вважати його універсальним узагальненням продукту народного господарства. Гривня явно штучно знецінена. А це значить комусь вигідно.
Відповісти
Індекс БІГМАКА - це економічна публіцистика на вільну тему. Його не варто сприймати серйозно!!!

Індекс не враховує податкове навантаження, орендну плату, і, найголовніше, МІСЦЕВІ ВИТРАТИ НА ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ, яка в США становить min 8 USD, тоді як в Україні цей показник становить 0,34 USD.
А тепер можете самі порахувати даний індекс з УСІМА складовити, і побачити який курс є насправді!
Відповісти
і все перейде...
Відповісти
через "прогнози" таких псевдоекспертів і сіється паніка серед і без того наляканих людей, які ладні за останні гроші купувати в мінял валюту за космічно завищеним курсом, своїми руками тим самим і створюючи зростання курсу. Валюта є не більше, як звичайний товар на ринку. Достатньо створити паніку, штучно стимулюючи попит - ціна на товар повзе вгору. Немає попиту - ціна падає.
Відповісти
Окрім паніки, є й економічна складова
в нашому з Вами випадаку, підстав до зміцнення гривні немає, адже експортні підприємства простоюють, або виробляють нікому непотрібний товар; йде повне грабування державної власності, масштабна приватизація великих промислових комплексі з метою дешевшої відкупівлі; і власне йде війна, на яку багато чого списують у верхах
Відповісти
почитай спершу граматику, а тоді обзивай інших дурниками.
Відповісти
Останні новини
Нинішній курс долара триматиметься не більше 3 місяців, - експерт
07 березень, 2015, 16:20