В Україні запустили інтернет-портал Культ UA

В Україні запустили інтернет-портал Культ UA
Національне газетно-журнальне видавництво Міністерства культури України запустило інтенерт-портал Культ UA, пише Телекритика.

Портал очолила Ліліана Фесенко. Розробку концепції медіа-порталу здійснив головний редактор газети «Культура і життя» Анатолій Сєриков, а її програмне забезпечення - компанія «Діалон». Сайт містить розділи «Культура», «Суспільство», «Імена», «Фото й відео», «Книгарня».

Матеріали для порталу «Культ UA» готуватимуться редакціями щотижневика «Культура і життя», газети «Кримська світлиця», журналів «Українська культура», «Музика», «Театрально-концертний Київ», «Пам'ятки України», «Український театр», а також «широким колом волонтерів і позаштатних авторів - відомих письменників, культурологів, журналістів, діячів науки й культури».

На порталі здійснюватимуться онлайн-трансляція твіттів віце-прем'єр-міністра - міністра культури України В'ячеслава Кириленка, наявна переадресація із розділу «Українська преса» на Facebook-сторінки видань Мінкульту.

Письменник Андрій Курков, який є головою Видавничої ради Національного газетно-журнального видавництва і постійним колумністом газети «Культура і життя», має на новому порталі свою сторінку.

«Той факт, що сьогодні у світовому Інтернет-просторі вже відсутні для вільного продажу доменні імена з родини "cultua", може свідчити про наміри видавничої команди Мінкульту щодо тематичної, а то й маркетингової експансії в цьому напрямку. Із оприлюдненого торік проекту концепції Національного газетно-журнального видавництва проглядаються наміри заснування профільної інформаційної агенції, а також FM- та Інтернет-радіомовлення», - зазначає прес-служба Національного газетно-журнального видавництва.

У своєму коментарі щодо запуску порталу, який сьогодні надрукувала газета «Культура і життя», генеральний директор видавництва Роман Ратушний підкреслив, що у важкий для країни період митці продовжують творити, працювати в ім'я миру та перемоги. «Журналісти Видавництва, розуміючи складну ситуацію в державі, будуть ще з більшою віддачею і творчим натхненням працювати над актуальними публікаціями, над розширенням українського інформаційного простору», - зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно Національне газетно-журнальне видавництва вирішило тимчасово перевести газету «Кримська світлиця» в електронний формат. За словами Романа Ратушного, це сталося з огляду на скорочення державного фінансування і заборгованість перед друкарнею. «Кримська світлиця» була єдиною україномовною газетою в Криму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
культя
ото придумали назву
Відповісти
Гальмо, читай правильно: КультUA.
Відповісти