В УПЦ МП юридично визнали Крим частиною Росії

В УПЦ МП юридично визнали Крим частиною Росії
У редакції програми ТСН.Тиждень опинилися документи, які свідчать про те, що найвищі керівники Української православної церкви Московського патріархату юридично визнали Крим частиною Росії, передавши усе майно двох кримських єпархій на баланс Російської церкви.

Народні депутати вже приготували колективне звернення до керівництва держави і правоохоронних органів з цього приводу, пише ТСН.ua.

Ось уже рік Українська православна церква Московського патріархату не може визначитися, з ким вона - з Україною чи з російським начальством - патріархом Кирилом.

Під час війни на Сході ми ні разу не почули від нового предстоятеля УПЦ МП Онуфрія слів підтримки українскої армії, ні разу не почули слів про Росію, як країну-агресора.

"Я не політик, я на це питання не можу вам відповісти", - виправдовується предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій.

При цьому священники Української православної церкви Московського патріархату не гребували допомагати терористам на Сході. Російська православна церква, по суті, благословила війну на Донбасі, а її адепти давно вбивають українців під знаменами РПА - російської православної армії.

Детальніше - у відео.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ МП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В сюжеті ТСН представлена думка сторони "обвинувачення", опонентів УПЦ. Дуже цікаво було б почути пояснення даної ситуації з кримськими епархіями від офіційних осіб УПЦ МП.
Відповісти
Продажні журналісти в чергове розводять українців. А де військові частини України в Криму, де кораблі, заводи, бізнес і т. д.
Відповісти
Складається враження, що всі телеканали працюють проти України. Хто власники? Не Українці - це точно.
Відповісти
власникі - регіонали та їх кубло, то давно відомо.
Відповісти
А взагалі, то церква у нас - відділена від держави))
Відповісти
для діячів мендауна...
Відповісти
А що чекати від УПЦ, якщо держава здала Крим, і нічого не робить для його повернення? Починати партизанську війну проти своїх прихожан? Чи зникнути, як паростки УПЦ КП? Ще в приклад татар поставте, як вони борються.
Відповісти
kozhen krok moskovskogo patriarhaty antyuUkrainskyy. Vin si' rozbrat i pidtrymue agresora
Відповісти
Прошу провести рослідування проти автора статті,як агента росі
Відповісти
«ВолиньPost» і 1+1 своїми статтями роблять все для того щоб на Україні була щей між релігійна війна... держава вже давно забула про крим... а ви журналісти робите собі рейтинги один перед одним...
Відповісти
http://pravlife.org/content/vopros-administrativnogo-haraktera-ili-gosizmena-upc
Відповісти
Щой треба було очікувати від МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ!! Вони підтримують РФ....
Відповісти
http://news.church.ua/2015/03/09/komentar-yuridichnogo-viddilu-ukrajinskoji-pravoslavnoji-cerkvi-z-privodu-syuzhetu-u-programi-tsn-tizhden-na-telekanali-11-vid-8-bereznya-2015-roku/
Відповісти
Чому стільки бруду виливається з каналу 1+1??????Це що ще одна неоголошена війна проти Церкви?!Церква Христова-і ворота пекельні її не здолають!
Відповісти
КОМЕНТАР Юридичного відділу Української Православної Церкви з приводу сюжету у програмі «ТСН. Тиждень» на телеканалі 1+1 від 8 березня 2015 року

8 березня 2015 року на телеканалі 1+1 у програмі «ТСН. Тиждень» була розповсюджена неправдива інформація про нібито передачу «частину прав та майна двох єпархій УПЦ МП у Криму Російській церкві».

У зв’язку із цим Юридичний відділ УПЦ офіційно повідомляє, що дана інформація не відповідає дійсності, так як жодних рішень про зміну підпорядкування та передачу майна єпархій Української Православної Церкви, які розташовані на території Автономної Республіки Крим, Священний Синод Української Православної Церкви не приймав.

Статути Сімферопольської та Феодосійської єпархій Української Православної Церкви відповідають Грамоті Патріарха Московського і всієї Русі Олексія II від 1990 року «Про незалежність і самостійність у своєму управлінні Української Православної Церкви» та «Статуту про управління Української Православної Церкви».

Єпархії, що розташовані на території АР Крим, і надалі входять до складу Української Православної Церкви та мають пряме підпорядкування Митрополиту Київському і всієї України.

Звертаємо увагу, що документи, на текст яких іде посилання у сюжеті «ТСН. Тиждень», Священний Синод Української Православної Церкви не приймав. І тому дуже прикро, що у підготовці до випуску програми телеканал 1+1 вже традиційно використовує неправдиву, неперевірену та провокативну інформацію.

Також зазначаємо, що до Української Православної Церкви не надходило жодних звернень з приводу надання інформації про прийняття статутів єпархій УПЦ у АР Крим.

Зважаючи на це, вимагаємо спростувати неправдиву та недостовірну інформацію, яка була розповсюджена 8 березня 2015 року телеканалом 1+1 у програмі «ТСН. Тиждень».
Відповісти
Як можна в наш час так розривати країну, а тим більше на релігійні темі робити собі імідж. Журналістам слід такі теми висвітлювати перш треба боре подумати.... Чому наша церква стала вам поперек горла? хТО РОБИТЬ ДОБРІ ДІЛА той не афішує. Церква Христова - і врата пекельні її не здолають. Стой за Христа до мученического креста!
Відповісти
Не боїтеся Бога.Краще почитайте про участь тих людей які гнали церкву.А церкву ворота пекла не здолають.В нас Церква Єдина Апостольська Православна .Нечисті муляє те що Головою нашої церкви є Христос.Проти Бога воюєте.
Відповісти
Не чіпайте церкви і вірян.Ви хочете релігійного протистояння??? Церква - це православні люди.Ви хочете воювати з православними людьми? Це наша церква!!!! Якщо ви не належите до нашої церкви то не пхайте в церковні справи носа.
Відповісти
Нашу церкву чіпають, а самі папу римського в Україну запросили. Поясніть для чого???
Відповісти
Сходіть до психіатра. У вас явні психічні розлади на клерикальному грунті. Ніфонт не поможе.
Відповісти
А Ви на здорового не схожі.Ненависть це діагноз!!!
Відповісти
А ролик зробили, самі прокоментували.Як ви не розумієте що церква одна єдина тому що Бог один.Ми всі брати і сестри в Христі.
Відповісти
треба вірити в Бога а не в церкви тим більше теперишні
Відповісти
Валентино Петрівно, Ваша редакція провокує міжрелегійну конфронтацію. Вас не лякає Божій Суд, але людський незабаром.Ви особисто несете відповідальність за розпалювання релегійної ворожнечи. Вам мало громадяньський войни? Буде і релегійна.
Відповісти
«ВолиньPost» бреше так як 1+1 !!!!!!!!!!!!! перевірте спочатку а потім пишіть!!!!!!!!!люди озлобляться і буде відповідати ви журналісти!!!!!!!!!!!
Відповісти
дуже прикро, що у підготовці до випуску програми телеканал 1+1 вже традиційно використовує неправдиву, неперевірену та провокативну інформацію.
Відповісти
Останні новини
В УПЦ МП юридично визнали Крим частиною Росії
08 березень, 2015, 22:42