Волинський школяр винайшов робота, який слугуватиме бійцям на Сході

Волинський школяр винайшов робота, який слугуватиме бійцям на Сході
Владислав Голечко та його наставник — вчитель трудового навчання, керівник секції робототехніки обласного відділення Малої академії наук Сергій Бідненко вже другий рік удосконалюють робота.

Довго не могли придумати назви, та її підказав сам час — «Миротворець». Днями робота продемонстрували на виставці просто неба в місті залізничників, - пише "Волинь-нова".

Замінили колеса на гусеничну базу, збільшили прохідність й основу, на якій розташована система. Протестували, що тепер апарат здатний підняти до ста кілограмів вантажу. Можна відтягувати поранених із поля бою.

Винаходом зацікавилися місцеві активісти «Правого сектору». Вони придбали відеокамеру для конструкції, яку належить встановити. Просять зробити ще два такі роботи, щоб випробувати їх у Пісках.

Влад та його вчитель увесь час шукають нові рішення, експериментують. На вагомі результати можна розраховувати лише після наполегливої праці, спроб і помилок, впевнені винахідники. Нині їхня мета — зробити так, щоб робот «схуд». Адже 60-кілограмового «Миротворця» доводиться нести двом людям. Коли ж матиме 40 — тоді впорається й одна особа.

"Веду перемовини з керівництвом «Ковельсільмашу». Директор не проти, щоб робота велася на базі заводу. Але курс долара все ускладнює. Собівартість машини — 10 тисяч гривень, та ціни на деталі ростуть із кожним днем, — каже вчитель

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський школяр винайшов робота, який слугуватиме бійцям на Сході
10 березень, 2015, 08:42