На Волині тривають рейдові перевірки для запобігання спалювання сухої трави. ФОТО

На Волині тривають рейдові перевірки для запобігання спалювання сухої трави. ФОТО
У Маневицькому районі рятувальники спільно з екологами та правоохоронцями провели спільні рейдові перевірки з метою запобігання випадків спалювання сухої трави.

Фахівці працювали у межах районного центру Маневичі, а також на території чотирьох сільських рад, де у минулі роки траплялися випадки загорання сухої трави та пожежі на торфовищах, - повідомляє прес-служба УДСНС у Волинській області.

Під час перевірок посадовці неодноразово фіксували порушення протипожежних вимог та природоохоронного законодавства, а на території Довжицької сільської ради упіймали порушника на «гарячому»: 41-річний мешканець села Довжиця підпалив суху траву уздовж ґрунтової дороги неподалік від лісових насаджень.

Було вжито заходи із припинення горіння, а на палія державний інспектор охорони навколишнього природного середовища склав протокол за статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за яким той змушений буде сплатити штраф.

Подібні заходи відбулися й у Луцькому та Ківерцівському районі. До профілактичної роботи, окрім рятувальників, вільних від чергування, долучилися правоохоронці.

Учасники рейдових груп акцентували увагу мешканців краю на суворому дотриманні протипожежних вимог, закликали не розкладати багаття із сухої трави, адже це не тільки завдає шкоди довкіллю, але й украй небезпечно для здоров’я людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Картина маслом. Один "паше" а семеро ... А траву як палили так і палять.
Відповісти
Дебіл. Горить все. Їхав з луцька в дніпропетровськ - по трассі все горить. А ж туман. А вони рейди роблять.
Відповісти
Останні новини
На Волині тривають рейдові перевірки для запобігання спалювання сухої трави. ФОТО
10 березень, 2015, 17:56