У Луцьку двоє людей отруїлися газом

У Луцьку двоє людей отруїлися газом
У Луцьку на вулиці Млинівській стався груповий нещасний випадок зі смертельним наслідком, пов'язаний з використанням газу у побуті.

За попередніми даними, потерпілі Олександра Л. та Вікторія Л. отруїлися чадним газом через порушення цілісності та герметичності димовідвідної системи котла-колонки Vaillant, - повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду у Волинській області.

Зокрема на момент настання нещасного випадку димовідвідна гофрована труба з невідомих причин була від'єднана та зміщена в сторону від димовідвідного патрубка котла.

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Волинській області розпочне спеціальне розслідування нещасного випадку після отримання заключення судмедекспертизи, що смерть потерпілих наступила від дії чадного або вуглекислого газів, які виділяються при спалюванні.

«Виникає запитання, чому котел-колонка працював з відключеними датчиками безпеки. Маємо ситуацію, коли експлуатація побутових приладів, в яких спалюється природний газ, не стала запорукою безпечного використання для населення», - прокоментував ситуацію заступник начальника теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області Віталій Кондратюк.

Попри вимоги Держгірпромнагляду України на сьогодні експлуатуючими організаціями, місцевими органами влади, суб'єктами господарювання не вжито достатніх заходів щодо забезпечення безпечної експлуатації внутрішньо-будинкових систем газопостачання, димовідведення і вентиляції, а також газового обладнання у закладах громадського харчування та в місцях масового скупчення людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.