Я зробив усе, що міг, – Янукович про справу Тимошенко

Я зробив усе, що міг, – Янукович про справу Тимошенко
Президент Віктор Янукович заявив, що зробив усе, щоб вирішити питання, пов'язане зі справою екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Журналісти поцікавилися, чим закінчиться справа Тимошенко, а також чи готовий Янукович вирішити це питання задля продовження інтеграції до Євросоюзу, інформує Корреспондент.net.

«Це дуже важке, неприємне питання, і відповідь буде непростою. Я впевнений, що ми б ніколи не мали таких проблем, якби не було підписано угоду щодо газу, яка знищує економіку, знищує Україну. Ми не здатні тягнути цей тягар», – зазначив Янукович.

«Що я повинен був зробити? Скасувати рішення РНБО, яке приймалося президентом Ющенком і членами РНБО (про те, що підписані угоди не відповідають національним інтересам) або заборонити правоохоронцям розслідувати кримінальну справу», – поставив риторичне питання Янукович.

Він заявив, що лише вимагав, щоб у цій справі не застосовувався вибірковий підхід.

«У нас була нарада, я сказав, щоб усі знали, що на цю справу під мікроскопом буде дивитися громадськість, світове співтовариство», – заявив Президент.

«Якщо є розслідування, то повинен бути і суд. Але виникла ідея, нам її підкинули, про декриміналізацію деяких статей, в тому числі статті 365. Фахівці почали працювати, підготували законопроект, який передбачає не зняття відповідальності за вчинення злочину, а відшкодування завданої шкоди матеріальним шляхом. У більшості випадків це умовне покарання, помилування», – наголосив він.

Янукович заявив, що було прийнято рішення вирішити це питання в парламенті.

«Однак голова фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що Тимошенко це не потрібно, що це потрібно владі. Я став заручником цієї ситуації і нічого не міг зробити», – поскаржився він.

«Європейці приїхали, я їх спитав, яка є практика, як вийти з цієї ситуації. Але розслідування припинити не можна, втручатися ніхто права не має. Але я впевнений, що недоліки, які є в українському законодавстві треба виправляти. Коли ми почали працювати, то справи Тимошенко ще не було. Але ми вносимо відповідні зміни в закони. Повинен бути принцип змагальності сторін: захисту та обвинувачення. Це значно підніме рівень захисту прав і свобод людини», – додав він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Я зробив усе, що міг, – Янукович про справу Тимошенко
21 грудень, 2011, 13:59