За спалювання сухої трави оштрафували 10 волинян

За спалювання сухої трави оштрафували 10 волинян
Рятувальники спільно з представниками екологічної інспекції щоденно проводять рейдові перевірки, виявляючи паліїв та притягуючи їх до адміністративної відповідальності.

Станом на 11 березня у Волинській області складено 10 протоколів за спалювання сухої трави, - повідомляє прес-служба ДСНС у Волинській області.

Порушення зафіксовані у Луцькому, Камінь-Каширському, Любомльському, Маневицькому та Рожищенському районах.

У селі Воєгоще Камінь-Каширського району рятувальники притягнули до відповідальності одразу двох громадян: 9 березня 25-річний Віталій Булавчик залишив горючі матеріали неподалік від хвойного лісу, а напередодні 33-річний Віктор Колесник учинив таке ж правопорушення.

10 березня під час рейдової перевірки у селі Боратин Луцького району працівники екологічної інспекції склали протокол на 30-річного Миколу Бартощука, який спалював траву на власній земельній ділянці, а в смт Торчин за аналогічне правопорушення екологи наклали штраф на 26-річну Ольгу Юзепчук.

Того ж дня у Рожищенському районі за спалювання сухої трави був притягнутий до відповідальності 61-річний Володимир Котлярчук із села Підліски. А в Любомльському районі рятувальники склали адміністративний протокол, відповідно до ст. 175. Кодексу України про адміністративні правопорушення, на пенсіонерку Ганну Зінчук, яка спалювала сміття на власній присадибній ділянці упритул до господарської будівлі.

Управління ДСНС у Волинській області закликає громадян припинити спалювання сухої трави у господарствах та на відкритих територіях. Варто пам’ятати, що такі злочинні дії не тільки завдають шкоди довкіллю, але й наражають на небезпеку людське життя та здоров’я!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
каждій вечер в городе дім стоит аж фонарей не видно, а тут всего 10 штрафов((
Відповісти
важче шукати винних, краще штрафанути "пенсіонерку Ганну Зінчук, яка спалювала сміття на власній присадибній ділянці упритул до господарської будівлі."
Відповісти
Екологічна інспекція разом з рятувальниками повинна показати на прикладі центрального району міста, а саме вулиці Лесі Українки, як вони можуть,якщо, звичайно, хочуть, вирішити проблему спалювання сміття. ДлЯ цього не потрібно вимагати у держави великої кількості коштів чи ще незрозуміло чого. Наприклад, вчора, 11 березня в пообідню пору і до пізньої ночі,задушливий дим забруднював центр міста і нищив здоровя лучан живих. І така ситуація буде продовжуватися якщо не постійно, то, нажаль, тривалий час. ЕКОЛОГІЧНА СЛУЖБА, МЕР РОМАНЮК,використайте свої повноваження, виявляйте "паліїїв", штрафуйте їх, розміщуйте інформацію про них на рекламних щитах. І проводьте подібні заходи не показушно у вигляді "одноразової" акції як у часи комсомольського минулого декого з відповідальних осіб, а систематично. Покажіть, що ви справді фахівці свого діла, які знають свою справу, володіють ситуацією, а не просиджують місця по затишним кабінетам.
Відповісти
Останні новини
За спалювання сухої трави оштрафували 10 волинян
11 березень, 2015, 15:22