Волинські шахтарі погрожуть люструвати керівників «Волиньвугілля»

Волинські шахтарі погрожуть люструвати керівників «Волиньвугілля»
Волинські шахтарі погрожують керівництву ДП «Волиньвугілля» народною люстрацією. Гірники скаржаться на те, що воно не враховує їхніх думок та зловживає своїм службовим становищем.

Акція протесту під назвою «Сьогодні – він, а завтра – ти» відбудеться у п’ятницю, 13 березня, біля приміщення ДП «Волиньвугілля»,- пише "Громадське.Волинь".

За словами одного з керівників Незалежної профспілки гірників України Богдана Макарчука, шахтарі готові мирно вирішити всі питання, проте, якщо їхні думки знову не врахують, вони перейдуть до радикальніших дій.

Так, нововолинські шахтарі та незалежні шахтарські профспілки мають свої вимоги до керівництва ДП «Волиньвугілля»:

1) відновити на посаді начальника зміни шахтоуправління «Нововолинське» Віталія Гочачка;

2) звільнити з посади директора шахтоуправління «Нововолинське» Олександра Онопрієнка;

3) у випадку, коли не будуть враховані 1-а та 2 вимоги, шахтарі застосують народну люстрацію до гендиректора ДП «Волиньвугілля» Михайла Гарбузюка.

За словами Богдана Макарчука, звільнення Олександра Онопрієнка – одна з найголовніших вимог, адже перебуваючи на керівній посаді, він не може декларувати свої доходи та пояснити, звідки у нього статки.

«Онопрієнко – цю людина, яка навіть не може пояснити своїх доходів. За які кошти він будинок побудував, автомобілі купив собі і своїм дітям. Ви просто подивіться на його маєток і все самі зрозумієте», – зазначає Макарчук.

Стосовно Віталія Гочачка, то його незаконно звільнили з посади начальника зміни, адже він виступав проти того, щоб гірничо-шахтарське обладнання, яке є власністю шахти, здавали на металолом за наказом керівництва.

«Також ми хочемо, щоб на посаді поновили шахтоуправління начальника зміни Віталія Гочачка. Його ж звільнили незаконно. І звільнили тому, що він першим лягав на рейкову колію, яку Онопрієнко сказав різати. А вона ще могла прослужити не один десяток років. Гочачко сказав, що не дасть різати гірничо-шахтарське обладнання на металолом», – заявив Макарчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські шахтарі погрожуть люструвати керівників «Волиньвугілля»
11 березень, 2015, 17:35