На Волині для лелек встановлюють штучні єврогнізда

На Волині для лелек встановлюють штучні єврогнізда
Комфортні оселі для лелек встановлюють волинські енергетики.

Вони ретельно готуються до прильоту птахів із вирію – аби ті не облаштовували гнізда на лініях електропередач, майструють лелекам спеціальні й, головне, безпечні платформи на електричних стовпах, - повідомляє Волинська ОДТРК.

Електрики стверджують: гніздування на електролініях є загрозою не лише для птахів – падаючи на дроти, вони можуть спричинити замикання в електромережі. Волиняни запозичили польський досвід і уже кілька років виготовляють штучні єврогнізда на спеціальних опорах.

Іноді пташина оселя важить кілька сотень кілограмів, при цьому лелеки часто в’ють гнізда на лініях електропередач: від того і їм загроза, і аварійні ситуації в мережах. Уже майже десять років намагаються полегшити життя і собі, і лелекам волинські енергетики – майструють спеціальні опори для гнізд.

Головний інженер Луцької районної філії ПАТ «Волиньобленерго» Олег Гончарук розповів, що конструкція під лелечі гнізда коштує приблизно 600 гривень, але враховуючи всі затрати – як на механізми так і на виконання робіт, то в сумі виходить майже півтори тисячі гривень. Монтують залізну конструкцію близько чотирьох годин, у неї вкладають залишки старого гнізда, добудувати оселю мають самі птахи.

Щороку на Волині встановлюють більше двохсот таких платформ. Хоча справа і затратна, однак окупається, переконують фахівці. При цьому застерігають: такі опори можуть встановити винятково енергетики.

Тож волиняни із нетерпінням чекають прильоту лелек, сподіваючись, що цієї весни вони принесуть мир і без вагань заселять нові оселі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Єврогніздо!!! Це не жарти!!!
Відповісти
видать справді кредити пішли
Відповісти
Це їх так током йоб***нуло що вже гнізда для лелек ставлять????? А щоб провести світло здеруть з тебе 20 штук гриваків, падлюки
Відповісти