Волинських дітей діагностуватимуть сучасним медичним обладнанням. ФОТО

Волинських дітей діагностуватимуть сучасним медичним обладнанням. ФОТО
Луцькі волонтери придбали для Волинської обласної дитячої лікарні сучасний офтальмологічний апарат вартістю понад 300 тисяч гривень.

Передача медичного обладнання відбулось 12 березня.

Ще минулого року у Луцьку під час проведення благодійної акції «Від серця до серця» волонтери збирали кошти для закупівлі офтальмологічного обладнання для діагностики вад зору у волинських дітей.

Але довгі проведення тендерів та розмитнення обладнання стало причиною того, що офтальмологічний апарат надійшов до Волинської обласної дитячої лікарні нещодавно.

Співорганізатор благодійної акції «Від серця до серця» Олена Ковальчук зазначила, що волонтери не вперше допомагають волинським медичним установам.

«Щороку наша акція проходить під різними лозунгами. Минулого року ми назвали акцію «Я хочу бачити життя». І лише за рекордних 20 днів було зібрано більше 300 тисяч гривень. Звичайні люди жертвували у скриньки декілька гривень. Хоча до акції долучились і великі підприємства, які пересилали кошти на банківський рахунок», - мовила волонтерка.

Головний позаштатний дитячий офтальмолог управління охорони здоров'я області Любов Жук розповіла, що діагностувальний апарат зору авторефкератометр, який закупили волонтери для офтальмологічного відділення лікарні, був необхідним. Адже раніше за допомогою старого обладнання було неможливо діагностувати проблеми зору у дітей на ранніх стадіях.

«Останніми роками у підлітковому віці до нас частіше стали попадати пацієнти із кератаконусом. Такий діагноз спричиняє прогресуюче зниження гостроти зору. Але завдяки цьому апарату ми зможемо вчасно виявляти цю хворобу у діток. Також завдяки ньому можна визначати параметри рогівки ока для того щоб правильно розрахувати інтраокулярну лінзу і підбирати окуляри пацієнтам», - розповіла лікар.

Раніше таке медичне обладнання було лише у приватних клініках, де проводили комп'ютерну діагностику зору, яка коштувала декілька сотень гривень.

Упродовж року в офтальмологічному відділенні обласної дитячої лікарні лікується майже 2000 дітей, у яких діагностують косоокість, короткозорість та інші зорові недуги. Любов Жук запевнила, що діагностика для дітей на новому апараті буде абсолютно безкоштовною.

На останок жінка висловила слова вдячності волинянам і лучанам, які долучилися до благодійності і допомогли придбати офтальмологічний апарат.

«Я хотіла б подякувати усім небайдужим, які долучилися до благодійності у ці важкі часи для нашої країни. Ми не очікували, що вдасться зібрати таку величезну суму коштів»
Сертифікат на обладнання, яке було передане волонтерами у минулому році
Сертифікат на обладнання, яке було передане волонтерами у минулому році
Обладнання, яке було передане волонтерами у минулому році
Обладнання, яке було передане волонтерами у минулому році

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинських дітей діагностуватимуть сучасним медичним обладнанням. ФОТО
12 березень, 2015, 17:35