У Ковелі місця на смітєєзвалищі залишилося всього на три місяці

У Ковелі місця на смітєєзвалищі залишилося всього на три місяці
На ковельське сміттєзвалище можна ще завезти приблизно 37,6 тисяч метрів кубічних сміття.

Лише за січень-лютий нинішнього року було захоронено 22,9 тисяч кубів відходів. Про це розповів начальник міського відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища Вадим Логвінов, - пише ПроКовель.

У 2011 році сміттєзвалище, яке займає територію в 5,2 га. землі, що неподалік селища Люблинець, загалом прийняло 259,3 тисяч тонн сміття, тобто ту кількість, на яку й було розраховане.

Тоді постало питання розширити полігон ТПВ за рахунок земель Зеленської сільської ради. Проте наразі комунальники ведуть активну роботу щодо нарощування полігону у висоту. В 2013 році вони замовили проектному підприємству «Луцьккомундорпроект» робочий проект на реконструкцію ділянки складування ТПВ з нарощуванням висоти карт складування сучасного полігону.

Вже провели експертизу даного проекту і затвердили кошторисну вартість будівництва, яка складає 806,580 тисяч гривень. Отже, за ці гроші місто може утримувати 4,55 гектара площі висотою складування ТПВ 2,5 метра.

Полігон розрахований для захоронення 19,8 тисяч тонн сміття на рік. Також у проекті передбачено, що термін експлуатації розробленої ділянки, - 4-5 років.

Наразі для продовження робіт щодо реалізації цього проекту необхідно в казні відшукати не менше одного мільйона гривень.

До слова, в попередні роки керівництво Ковеля намагалося залучити до вирішення питання інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу, однак цим планам так і не судилося здійснитися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що це за інформація? в 2011 році?????????????????????????????????????????
Відповісти
Коли вже будуть у нас будувати сміттєпереробні заводи?
Скоро взагалі вся Україна буде завалена сміттям!!!
Сміттєпереробні заводи - це дуже вигідний бізнес! Ще більш вигідний, ніж хлібзавод!!! Але наші "прагматичні" місцеві депутати і чиновники є справжніми биками і нічого не хочуть робити і змінювати! Краще сидіти або лежати у смітнику!!!
Відповісти
Бютівські кіндери п'ять років дерибанять місто. Переганяють підрядами державні гроші в приватні кишені. А винен Кошарук? Чого кіндери не забезпечили будівництво третьої черги полігону ТПВ. Документація проектна на третю чергу затверджена вже як п'ять років. І нічого не робиться. Ситуацію з сміттям кіндери загострюють спеціально аби на проблемі лобіювати завод за мільйонні відкати. Кіндери похоронили дешеву технологію сміттєсортування. Яка працювала на звалці. Завалили проект з польськими партнерами з Ленчни. Ідуть вибори і кіндерам треба гроші. От і галасують про завод любою ціною. А ось що писали про це ще недавно: З цією метою, зокрема, готується спільний українсько-польський проект з містом-партнером Ленчна, що присвячений роздільному збиранню сміття. Проект складається з двох частин - роз'яснювальної інформаційної компанії про роздільне збирання та придбання спеціальних контейнерів, куди це сміття можна буде викидати. Паралельно міська влада з допомогою польських партнерів веде пошук інвесторів для будівництва у Ковелі сміттєпереробного заводу. Однак на перешкоді його появі стала неочікувана проблема... малої кількості сміття. Як не парадоксально це звучить, для безперебійної роботи заводу у Ковелі побутових відходів не вистачає. Щоб окупити дороге обладнання, подібні підприємства хочуть мати у своєму розпорядженні великі обсяги сировини. Це одна із причин того, що часті візити інвесторів так і не закінчуються конкретними домовленостями". Отож дешеві технології кіндерам не в інтересі. Відкатів не получать? А загнати в Ковель екологічно небезпечний завод і звозити з всієї області сміття то є нормально?
Відповісти
До звіздуна. В Ковелі уже б розквіті був завод, як би не такі особи як ви. Напевне вам дійсно потрібно трішки мішків посовати тоді можливо прийде просвіт. І не потрібно тут всім замилювати очі. Якщо у вас з Кіндером є якісь розборки розбирайтесь самі, а добробут Ковельчан залиште в спокої. Не збудований сміттєпереробний завод Ковельчани Вам не пробачуть і це відчуєте на собі, дітях, внуках
Відповісти
Останні новини
У Ковелі місця на смітєєзвалищі залишилося всього на три місяці
13 березень, 2015, 09:15