У прокуратурі виявили, що дітей на Волині годують неякісною їжею

У прокуратурі виявили, що дітей на Волині годують неякісною їжею
На Волині порушують права дітей на збалансоване та раціональне харчування: у раціон потрапляють продукти низької якості, які до того ж можуть доставлятися без належних документів.

Таких висновків дійшли у прокуратурі області, перевіривши, як місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування дотримуються вимог Законів України «Про охорону дитинства» та «Про дитяче харчування», повідомили у прес-службі прокуратури.

Виявилося, що у дитячих закладах Волині не завжди виконуються визначені законодавством фізіологічні норми вживання основних харчових продуктів.

За протестом Ковельського міжрайонного прокурора скасовано незаконне рішення виконавчого комітету Ковельської міської ради про стягнення з батьків плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах міста Ковеля у розмірі понад 50%.

А у Луцькій гімназії №4 виявили дитину-сироту, яка не була забезпечена безкоштовним харчуванням.

За протестом прокурора Луцька права дитини на безкоштовне харчування поновили.

Крім того, прокуратурою міста Луцька провела перевірку правомірності здійснення закупівлі управлінням освіти Луцької міської ради картоплі в дошкільні навчальні заклади за ціною, вищою за середньоринкову.

На рішення тендерного комітету управління освіти Луцької міської ради від 15 вересня 2011 прокуратура принесла протест, який задоволено.

За постановами прокуратури шість членів тендерного комітету, в тому числі голова – начальник управління освіти Луцької міської ради, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Як повідомив перший заступник прокурора області Володимир Троц, усього за результатами проведених перевірок органами прокуратури області порушено одну кримінальну справу, внесено 25 приписів та подань, в тому числі подання голові облдержадміністрації, принесено 4 протести, винесено 17 постанов про порушення дисциплінарних проваджень, до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто 19 посадових осіб, в тому числі 5 осіб органів контролю, в інтересах дітей відшкодовано 44 тисячі гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У прокуратурі виявили, що дітей на Волині годують неякісною їжею
21 грудень, 2011, 14:23