Білоруси масово скуповуються на Волині

Білоруси масово скуповуються на Волині
Білоруси активно купують українські товари у прикордонній зоні.

Щодня пункт пропуску Доманове, що на Волині, перетинає близько двохсот білоруських автівок. А у вихідні ця цифра зростає до півтисячі машин, - повідомляє телеканал ZIK.

У Ратному білорусам вже не дивуються. Віднедавна автівок із білоруськими номерами на Волині більше, аніж з українськими. Приїжджають на Волинь, бо через стрибок долара в Україні майже усе можна купити удвічі-тричі дешевше, ніж у Білорусі.

«Навіть зараз тут повно білоруських машин. Якщо взяти, до прикладу, неділю, то всі вулиці переповнені. Звичайно, це створює незручності, однак ми терпимо, адже маємо прямі інвестиції в нашу економіку. Чим більше ми продаємо, тим більше наші підприємці виробляють і більше йде податку в казну держави», – зазначила жителька міста Лариса.

Своєю чергою, білорус Денис каже, що раніше їздив в Україну за продуктами. Тепер планує ремонт у квартирі, тому купує будівельні матеріали.

Білоруска Галина запевнила, що укарїнські цукерки й печиво не лише дешевші, а й смачніші, ніж удома.

«Ми купили цукерки, різні електроприлади, посуд. Горілки через кордон дозволено перевозити лише один літр, м‘яса, сала – взагалі не можна. Але люди це ховають», – зізналася Галина.

У прикордонних українських містечках білоруси продають валюту і одразу – в магазини. Купують усе.

«Вивозять усе до найменшої дрібниці – штучні квіти, резинки до котлів, ванни-унітази, сумки, куртки. Кажуть, що у нас не лише дешевше, а й якісніше», – розповіли волинські торговці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Они со своими зарплатами в 500 - 800 баксов, по этому курсу сябры просто короли. Как Европеец а Африке и эта аналогия прямо в точку!
Відповісти
валяй в Рашку или РБ , что ты еще тут делаешь? Привет тебе от русских Украины, увидим будем бить прямо в бошку твою дурную
Відповісти
на цьому фоні всі групи товарів в смт.Ратно значно дорожчі ніж в інших райцентрах.І це створює проблеми для місцевих жителів,бо заробляють на цьому одиниці а страждають десятки тисяч.Білоруси і раніше постійно все скуповували але після подій на Мадані також боялись бандерівців(російське тв дало свій результат) .Активно почали приїджати лише в серпні-вересні.
Відповісти
в Заболоття білоруси їздили і їздять постійно і нікого не бояться.і не боялись ні разу
і до слова, в кого зп 800 баксів не їздять - приїжджають ті, хто отримує мізер.
Відповісти
Их мизер это в Украине 6000 гр., это средняя пенсия.А не наш мизер ветеран труда, 47 лет стажа 1180.
Відповісти
Останні новини
Білоруси масово скуповуються на Волині
13 березень, 2015, 13:15