Застарілі ПТУ хочуть переформатувати в «центри професійної освіти»

Застарілі ПТУ хочуть переформатувати в «центри професійної освіти»
Міністерство освіти та науки готується суттєво переформатувати систему професійно-технічних закладів.

Про це заявив міністр освіти Сергій Квіт, презентуючи законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо професійно-технічної освіти», - пише "Радіо Свобода".

«Наразі в Україні налічується близько 1200 ПТУ та технікумів. Треба розуміти, що всі вони були створені в радянські часи та були прив’язані до заводів та фабрик, яких зараз нема. Та мережа не відповідає сьогоднішнім проблемам. Крім того, значна кількість професійно-технічних закладів має менше 200 учнів та студентів. Мова не йде про скорочення, мова йде про те, що ми повинні мати таку мережу закладів, які б відповідали потребам сьогодення», – сказав міністр.

У законопроекті пропонується замість вузькопрофесійних професійно-технічних навчальних закладів створити багатопрофільні професійні навчальні заклади нового типу – регіональні центри професійної освіти – за голландським зразком.

«Що зробили голландці? Вони створили регіональні багатопрофільні центри професійної освіти. Сьогодні голландські ПТУ мають від 10 до 30 тисяч студентів. Там є міждисциплінарність, як це є в вищих навчальних закладах. Тобто на зміну невеликим закладам, які мають один профіль, вони перейшли до багатопрофільних великих закладів. В наших умовах, коли ми маємо новий закон про вищу освіту та реалізовуємо концепцію децентралізації, ми цим законом передаємо основні повноваження на регіональний рівень, на рівень області», – пояснив Сергій Квіт.

Проектом закону також передбачено поділ професійно-технічних закладів на три типи: професійний коледж, професійний ліцей та центр професійної підготовки.

Подання законопроекту щодо реформування професійно-технічної освіти на розгляд Кабінету міністрів заплановано на травень цього року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не пройшло і чверть століття - згадали, що треба професійних робітників! Во голови...
Відповісти
співчуття7 березня 2015 16:51 Відповісти IP: 37.55.70.---
В і.в. Волинські Новини 1 березня 2015 р. з*явилась стаття "Корупція в училищах Волині: покривають міліція і місцева влада". Широкого розмаху набули коментарі до цієї статті. Як це часто буває в цьому і.в. коментарі по суті справи Батова 5 березня були вилучені.З "пропавших безвісті" коментарів пригадується як якесь "ПТО" намагалось зробити батова ангелом, показати його чесним, справедливим, незаконно засудженим, жертвою режиму Януковича. Формувалась думка: чого пристали до бідного (немає дачі , будинку, автомобіля). З приводу "бідноти" батова було роз*яснення, що дача йому не потрібна, оскільки там потрібно працювати, а він з своєю принцесою не ...по тому. Будинок йому також не потрібний, оскільки гребнув 4-х і 3-х кімнатні безплатні квартири, а основне, що біля будинку також потрібно працювати. Автомобіля не має, тому, що спочатку забезпечив зятя, а потім багато потратив на відкуп від буцегарні;та й чи вміє він їздити на авто. - Чого ж "пристали" до чесного - справедливого? - Ну взяв чоловік щось там на вступних компаніях. Ну й що ж такого: директори всі брали і будуть брати ( можливо трохи акуратніше). Ну поробив бідненький ремонти в своїх "маленьких" квартирах разом з училищними так званими ремонтами. Ну що ж такого - він не один так робив. Ну кормив, голота, свою розширену сім*ю учнівськими продуктами. Ну й що - не він перший таке робив в училищі. Ну провернув декілька мільйонних фіноборудок з Мишком - Грицьком - нічого страшного: ініціаторами то були Мишко - Грицько. Зрештою з цими дрібницями багато не заперечиш. Але ж як міг батов вкрасти мільйон благодійних, якщо там Панькевич з Некрасовою все загребли. П*яний Панькевич неодноразово сам казав: "з кожної оборудки я даю батову не більше 100-200 гривень Він і за те дякує. Запитує тільки чи там все нормально" - От пристали до бідного, чесного, справедливого і мало того, що паплюжать, то ще йможуть посадити. Чого він в ті директори поперся, як вони в тому училищі не ведуться? Хіба, щоб дружина могла вихвалятись: "Меня теперь Раисой Максимовной назівают, мі теперь в ресторанах ужинаем". Жалко бідолаху. Співчуття йому. А ще писали, що після звільнення Білоуса, генка встановив новому гаспідеру зварювальної майстерні доплату ( за подальше розкрадання її). В цілому багато цікавого матеріалу для правоохоронців прибрали з Волинських новин: свобода слова по місцевому називається ... Можливо новий прокурор області поспівчуває п*ятирічному марафону злодійств та покривання корупції?
Відповісти
Правильно. Давно пора.
Відповісти
Такі коментарі мабуть не дуже задовільняють високопосадовців . Але злочинця Батова до відповідальності не пускають - розкаже про солідні оборудки:: - буде грім серед ясного неба. Тримаємо дальше : ЗЕК і освіта - світле майбутнє освітянськоі ниви!
НЕ РЕАЛЬНО ПОБУДУВАТИ ТОЛКОВЕ КРИМІНАЛЬНЕ МАЙБУТНЄ - БЕЗ КРИМІНАЛЬНОГО МИНУЛОГО !!!
Відповісти
0 рекордсмен 09 березня, 20:27
Накерував ти, Геньо, накерував! Пора вже твої "досягнення" заносити в книгу рекордів ПТО України. І то пошвидше, а то посадять і залишишся в пам*яті тих, з ким ти творив рекорди, просто чудак-геньо з рязанського хутора Гремячий Ключ.
Відповісти
0 розчарування 11 березня, 18:10
Сьогодні Попович з Грушкою готові сто раз згубити, ніж один раз з батовим знайти. А були часи, коли вихвалялись перед працівниками училища: "Цей директор (батов) не попередній, цей зробить все, що ми скажемо". Модератори Волинських новин тким новинам від Мішки- Грішки не вірять і коментарі вилучають. Дивіться на сайті - Батов Генадій федорович
Відповісти
Та взяти тих, що "перечислені" та відметелити недемократично і не гуманно до синього кольору,кийками, як бидлоття, а тоді впаяти років п"ятнадцять, як мінімум, бо задовбали скоти, покупляли корита й права до них, а розуму ж не куплять, через дебілів вже неможливо на освітянській ниві наразі новини, як зведення з поля бою.
Відповісти
гарна школа від батова - учиища такого типу матимуть нечувані конкурси !!!!!!!!!!!!!! В проект закону необхідно внести четвертий тип професійної підготовки , - по фєні бурситет...


В самому училищі домінує думка , що заклад перетворився в ГНИЛЕ БОЛОТО . Якщо чинуші-меліоратори з: Гунчик- екскаваторщик в ОДА , Супрун-шлюз в Міністерстві ОіН, дренажниці Загрева з Плахотною в управліннні освіти , збочені правоохоронці доручать ЖАБАМ (які довели до цього стану ЛВПУ) ,- осушувати це болото ...В результаті отримають ТРЯСИНУ яка їх погубить Такі коментарі мабуть не дуже задовільняють високопосадовців . Але злочинця Батова до відповідальності не пускають - розкаже про солідні оборудки:: - буде грім серед ясного неба. Тримаємо дальше : ЗЕК і освіта - світле майбутнє освітянськоі ниви! БЕЗ КРИМІНАЛЬНОГО МИНУЛОГО _ НЕРЕАЛЬНО ПОБУДУВАТИ ТОЛКОВЕ КРИМІНАЛЬНЕ МАЙБУТНЄ !!! (Відповісти)
тренер гена

2015-03-09, 22:42:39
з лвпу 8 березня, 19:13 - Відповісти 0 вєрняк Будуємо майбутнє pf заходимо на сайт Батов геннадій федорович Такі коментарі мабуть не дуже задовільняють високопосадовців . Але злочинця Батова до відповідальності не пускають - розкаже про солідні оборудки:: - буде грім серед ясного неба. Тримаємо дальше : ЗЕК і освіта - світле майбутнє освітянськоі ниви! НЕ РЕАЛЬНО ПОБУДУВАТИ ТОЛКОВЕ КРИМІНАЛЬНЕ МАЙБУТНЄ - БЕЗ КРИМІНАЛЬНОГО МИНУЛОГО !!! обережно,засмоктує ! 8 березня, 21:38 - Відповісти 0 В самому училищі домінує думка , що заклад перетворився в ГНИЛЕ БОЛОТО . Якщо чинуші-меліоратори з: Гунчик- екскаваторщик в ОДА , Супрун-шлюз в Міністерстві ОіН, дренажниці Загрева з Плахотною в управліннні освіти , збочені правоохоронці доручать ЖАБАМ (які довели до цього стану ЛВПУ) ,- осушувати це болото ...В результаті отримають небезпечну ТРЯСИНУ яка їх погубить наставник гена Сьогодні, 22:37 - Відповісти 0 Мама Сьогодні, 10:01 Зайдіть на сайт Батов Генадій Федорович ) Йой, Бозюньцю мій милий! І що ж то робиться в тому училищі! Оце почитала, що пишуть люди, й диву далася - ні одного гарного слова не сказано як на адресу вікладачив, так і про сам навчальний заклад. То ж куди батьки відправляють вчитися своїх дітей і кому їх довіряють?! Чому можуть навчити злодії та аферисти? Це просто жах! Відповісти 0 я так думаю Сьогодні, 10:37 Я вам так скажу. Уся ця фігня тягнеться вже давним давно. Але "крішувалося" все як директорами, так і управлінням освіти області і вищестоячими організаціями. Все було схвачено та за все заплачено. Так було, поки на посаду директора не прийшов Батов і не відчув себе царьком. Почав звільняти неугодних йому людей, які мали сміливість виступити проти нього. Думав, що все пройде тихо. Але знайшлися люди, які мали в собі силу боротися з несправедливистю, хамством, невихованістю і підлістю Батова та його приспішників. Боротьба ця тягнеться не перший рік, і кожен раз на світ вилазять все нові і нові факти злочинної діяльності училищних керівників та інших осіб, що з нимі пов"язані. Проти цієї "банди" боротися важко, але потрібно. І дай Бог цім людям, що розпочали цю боротьбу, витримки і здоро"я, щоб довести справу до справедливого завершення - суворго покарання винних
Відповісти
Утримуємо поповича - грушку - батова і багатопрофільність ЛВПУ гарантована : центр злодійств, аналогів яких в Україні немає.
Відповісти
симетрія - в музей , експонати з центру злодійств...
Гарний ШМАТОК САЛА , - ЛВПУ на столі у Міші і Гріши ...кожен раз падаючи , за 10 років його " посолили " так , що треба його викинути н.х. Симетричні дії провести з кидалами в грязь - " засольщиками х. " . Всіх "валяльщиків" - в смітник історії .
Відповісти
Пару пту закриють, а на інших поміняють табличку і за це здеруть зі студентів гроші, після чого назвуть це все "великою реформою" 100% наша влада по інакшому не вміє
Відповісти
дружба . Пішов на заслужений відпочинок , чесний злодій ,Кравчук С. , - наслідуй приклад амеба з Гремящого Ключа.
Пішли чутки, що друг батова Славік (за твердженням Л.В.) пішов на пенсію. Чи не вважає Г.Ф. за доцільне повторити вчинок "дружбана"? Іноді це допомагає заховатись від кримінальної відповідальності. / 13 березня поточного року у Волиньпості з*явилась цікава стаття "Застарілі ПТУ хочуть переформатувати у прфесійні центри" - Читаємо. Коментуємо.
Відповісти
Волинські новини за 8 березня і ще дюжина видань тризвонять ...як двоє учнів обікрали школу в якій навчаються...По вищевисвітлених фактах ТИХО ! ДУЖЕ ТИХО ! Бо владні дяді яких треба люструвати (може краще каструвати ?) забороняють - пайку поврізають .
Відповісти
Прибувши в Луцьк з братньої России, Батов діяв за (зайдіть на сайт Батов Генадій Федорович там більше підробиць) правилом: "любая работа на любом предприятии, где дают квартири: очередь значения не имеет - квартиру возьмем". Влаштувавшись на млин, що будувався (сьогодні КХП-2) і зрозумівши, що правдою квартиру не отримає, він почав збувати з черги простих роботяг шляхом підпоювання їх, "закладання" їх начальству і т.д., аж поки не підігнав чергу під себе. І таки отримав квартиру: не 3-х кімнатну, як сказано в "Презента", а 4-х кімнатну по вулиці Станіславського. Особливими успіхами в роботі Батов не відзначався, Тодішній директор млина, що будувався, Ромсік, характеризував його одним словом: " ДУБЕШКА". Отримавши квартиру, Батов негайно звільнився і перейшов на ДПЗ-28, де подружився з Кравчуком С., чим уберіг себе від розправи працівників млина, які по його милості позбулися законного права отримати житло... З ДПЗ Батов емігрував у ПТУ-9, де після краху Хомік при сприянні "друга" Славіка став директором і отримав ще 3-х кімнатну квартиру. Довго керувати, правда, не прийшлось - отримав судимість за вимагання в учнів грошей, але зумів залишитись викладачем ( вчить учнів на своєму підлому і злочинному досвіді)...Прокуратурою м. Луцька порушено ще десяток кримінальних проваджень по Батову, але до суду справи не передаються: "друзі" допомагають уникнути заслуженого кримінального покарання. - Надто багато "спеціалістів" прибуло в Україну з "братньої" России. Поприживались. В результаті маємо сьогодні в Україні те, що маємо ...
Відповісти
Десятирічка - 2004 - 2014 - ЛИГАРІВ НЕВДАХ в лвпу закінчилась . Гаряча пора дикого розкрадання увійшла слідуючою яскравою сторінкою в історію закладу . Як у собак Павлова стійко вироблені умовні рефлекси : ..., бариги на посаді нагло заходили до підлеглих працівників , щоб налили ... достойно керували вмістом різних торб : за екзамен ; за решеніє гідне посади директора ; за аби було халявське бухло - повод легко найдем . В час перемін-змін , роботи -зайнятості . проблем в непроворот --- Бажано , щоб на початку нової ери в 2015, новому ШЕФу не варто буде сумувати за тим , що кадри зробили нарешті свій най-найвірніший в їхньому нікчемному житті вибір. ВІРНИЙ ВИБІР - покинули нещасну бурсу і... . Керувати в "роксолані" , "вареничній" тощо , найкраще за свої .
Відповісти

Обісрали ВАС , як кури драбину. Комусь скоро ви приглянетесь...?
Не важко здогадатись, кому саме. Всі, хто починає не з краденого, починають із малого, а не з..."закладу розпусти " - тільки відкрився, а вже в має діри , і засвітився. Що буде далі?". Далі треба, відбивати напади акул ,віддати їм того крокодила ,на сєдєніє. І все буде добре.
Відповісти
0 по конях 24 березня, 07:55
Повивозили все , що треба й не потрібне . Кабель електричний , електро двигуни , котли кубові водонагрівні , матеріали ... ВЖЕ дійшла черга до металевих стелажів (спустошених ХЕРОВНІКАМИ), - порізали Й З БЛАГСЛОВІННЯМ псалтири с с - ВИВЕЗЛИ ,...
Відповісти
0 патологія 24 березня, 21:55
Злодійство - дія продумана, спрямована на придбання матеріальних цінностей, для декого це єдиний спосіб заробітку. Досить часто злодії страдають клептоманією. Клептоманія - паталогічно сильне бажання вкрасти що-небудь, що зазвичай не супроводжується потребою мати вкрадені предмети. В україні 80 відсотків усіх втрат фірм, організацій (в т.ч. навчальних закладів) складають крадіжки, вчинені персоналом. При цьому 97 відсотків таких крадіжок залишаються нерозкритими. Причиною нерозкриття є "ділення" краденого злодіями з "потрібними" в таких справах людьми, а також небажання керівників "засвічувати" злодійство.
Відповісти
Останні новини
Застарілі ПТУ хочуть переформатувати в «центри професійної освіти»
13 березень, 2015, 17:45