У волинському УСБУ розповіли, що буде з Кононовичами

У волинському  УСБУ розповіли, що буде з  Кононовичами
В обласному управлінні СБУ провели слідчі дії з Олександром Кононовичем, але йому не оголошували підозру у вчиненні злочину.

Про це стало відомо під час брифінгу речниці Управління служби безпеки України у Волинській області Іванни Поліщук 13 березня.

Вона розповіла, що слідчим відділом
Управління СБУ у Волинській області дійсно розпочате кримінальне провадження за частиною 2 статті 110 кримінального кодексу України, щодо здійснення двома громадянами України, очільниками осередку компартії на Волині, дій на посягання на територіальну цілісність та недоторканість України.

Наразі у справі братів Кононовичів проводяться слідчі дії, які включають лінгвістичну експертизу. Вона повинна з’ясувати, чи є у висловленнях комуністів слова і заклики, які можуть стати причиною притягнути їх до кримінальної відповідальності.

«Вчора Олександра Кононовича, якого привели до СБУ громадські активісти, опитали і провели із ним слідчі дії. Після цього він був відпущений. СБУ завжди реагує на протиправні вчинки і діє в рамках чинного законодавства. Розслідування злочинів проти основ національної безпеки і державності пов’язане із призначенням комплексу експертиз і вони проводяться в експертних закладах Міністерства юстиції України. Тому зараз ми чекаємо висновки експертів», - зазначила Поліщук.

Речниця зауважила, що поки недостатньо доказів, аби братам Кононовичам оголосити про підозру у вчиненні злочину. Оскільки вони не є підозрюваними, то їхнє пересування країною та за кордоном не обмежене.

Також Іванна Поліщук розповіла, що до активістів, які попросили днями Олександра Кононовича пройти із ними до управління волинського СБУ, ніяких дій її відомство не вчиняло.

Якщо провина у вчиненні злочину братами Кононовичами буде доведена у суді, то їм може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна або без неї.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
те СБУ взагалі в шию гнати, будуть чекати на експертизу, та її ще будуть пів року робити, а Кононовичі собі чухнуть і шукай вітра в полі...
Відповісти
нє нравится иди в россию там можно все делать без суда и следствия
Відповісти
тройка і Магадан з Воркутою! Ваші хіба що хапати на вулиці навчились...
Відповісти
Тобі в кремль на роботу пора писать заяву, хоча ти й так на них працюєш))
Відповісти
Цікаво,що ще потрібно зробити братам Кононовичам,щоб у іх діях почали вбачати кримінал?
Відповісти
спалять сбу чи умвс то іх зроблять героями як стадо в балаклавах
Відповісти
кононовичі напевно тепер накивають п"ятами в зону АТО і підуть до кацапофашистів воювати проти українців.Бажаю їм скоріше відправитись до пекла,цим вони позбавлять себе судової тяганини.Всеодно їм лучани жити нормально в Луцьку не дадуть.Будуть цькувати на вулиці як собак.
Відповісти
По нам одно расследование, а по отморозкам данильчукам другое. У нас в стране все ровны!или нет?
Відповісти
А як то - "рОвны"?))
Відповісти
данильчуків. Їхня пора. Та це не вічно - минеться.
Відповісти
Так і путлєр не вічний))
Відповісти
не тупи козел і не провокуй скотино
Відповісти
Та сепаратисти вже сміються з нашого сбу, а дехто з них і зарплату там отримують. Ось такі реалії :(
Відповісти
Та не очкуй, не газом єдиним живе людина, звісно, якщо в неї не вата замість мозку))
Відповісти
Ти в крим поїдь і на плоці скажи голосно, що ти любиш Україну - побачиш різницю, де викрадають, як б'ють і куди зникають громадяни, які просто мають іншу думку.
Відповісти
Краще бути адекватною мирною людиною.
Відповісти
Ти на Волині розгорни Російський прапор - - побачиш різницю, де викрадають, як б'ють і куди зникають громадяни, які просто мають іншу думку.
Відповісти
Останні новини
У волинському УСБУ розповіли, що буде з Кононовичами
13 березень, 2015, 18:33