В центрі Москви горів монастир. ФОТО. ВІДЕО

В центрі Москви горів монастир. ФОТО. ВІДЕО
У неділю ввечері, 15 березня, в Новодівичому монастирі в центрі Москви почалася пожежа.

Про це повідомляють очевидці у соціальний мережах, - передає ТСН з посиланням на телеканал Дождь.

Площа пожежі становить 100 квадратних метрів. Передбачається, що пожежа виникла внаслідок замикання в теплових гарматах, які сушили фасад будівлі. Пожежа почалася у верхній частині дзвіниці, яка знаходиться на реконструкції. Вона закрита будівельними лісами, передає Медуза.

Згодомо пожежу загасили, будівля фактично не постраждала. "Пожежники повністю загасили пожежу на території монастиря. Її точні причини встановлюються. Постраждалих немає", - повідомили у російському МНС.

Повідомляється, що осередок займання знаходився на висоті 35 метрів, в ході гасіння пожежники винесли з небезпечної зони п'ять газових балонів, залишених будівельниками.

Зазначимо, що цей православний жіночий монастир був заснований у 1524 році на честь взяття російськими військами Смоленська. Протягом перших двох століть свого існування служив місцем ув'язнення царствених осіб жіночої статі. Архітектурний ансамбль монастиря склався в XVI-XVII століттях, з тих пір не зазнав істотних змін. В якості виключного за збереження зразка московського бароко поставлений під охорону ЮНЕСКО і оголошений надбанням всього людства. Реконструкція дзвіниці монастиря була розпочата влітку 2014 року. На її реставрацію з бюджетних коштів було виділено близько 5 млрд рублів.

Нагадаємо, 31 січня у Москві загорілася бібліотека Інституту наукової інформації із суспільних наук, пожежу гасили більше 24 годин.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в шнура таке в пісні поетично оспівано.
хто не чув - рекомендую: https://www.youtube.com/watch?v=pUIWwELh8MU
Відповісти
теж ця пісня зразу в голову прийшла, коли прочитав заголовок новини)
Відповісти
То так московський патріархат бог хоче попередити за іхнє зло що вони сіють на Украіні...
Відповісти
Нащо таке говорити,це просто збіг обставин,а ви говорите бог дає бог дасть кп коли вони за свої беззаконні діяння і брехню будуть в аду горіти!
Відповісти
Нащо таке говорити,це просто збіг обставин,а ви говорите бог дає бог дасть кп коли вони за свої беззаконні діяння і брехню будуть в аду горіти!
Відповісти
Шановний чи шановна ,перестаньте ділити на КП і МП,БОГ один,і судити всіх буде незважаючи чи кп чи мп кожен дасть відповідь за своі діяння,тож будьте людьми.
Відповісти
Останні новини
В центрі Москви горів монастир. ФОТО. ВІДЕО
16 березень, 2015, 08:10