Бійтеся, якщо на першому поверсі міняють планування, - колишній глава луцького ЖКГ

Бійтеся, якщо на першому поверсі міняють планування, - колишній глава луцького ЖКГ
Перетворення квартир на першому поверсі багатоповерхівок у нежитлові приміщення несе в собі загрозу для мешканців будинку, - вважає колишній директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Владислав Стемковський (на фото), який нині працює заступником міського голови Тернополя.

Про це він сказав у інтерв’ю для ВолиньPost.

«Якщо на першому поверсі вашого багатоповерхового будинку відбувається перепланування, і з житлових приміщень пробують створити нежитлові – ви маєте підстави хвилюватися. І в першу чергу, ще до початку проведення робіт постаратися з’ясувати, чи має той, хто береться робити реконструкцію на першому поверсі, законний, затверджений проект та відповідний дозвіл», - сказав Стемковський.

Він вважає, що причиною обвалу будинку у Луцьку на вулиці Рівненській могло стати незаконне перепланування у магазині «Ліга-Нова», який займає перший поверх будинку.

«Колеги мені розповіли, що перекриття між першим поверхом і підвальним приміщенням – абсолютно ціле. Тобто причину обвалу треба шукати не у підвалі, а над цим перекриттям. Тобто на першому поверсі», - сказав чиновник.

«Будинок побудований у 1971 році. 40 років для цегляного будинку – зовсім не «вік». І щоб такий будинок «склався» повністю – від першого поверху до останнього – це повинен бути або спеціально направлений вибух, або значне порушення несучих конструкцій», - пояснив Стемковський.

«Тим більше, мені повідомили, що там на одній зі стін висіли кондиціонери загальною вагою майже в тисячу кілограмів. Що також наводить на думку, що проект реконструкції першого поверху, де раніше були квартири, а потім зробили магазин, не пройшов нормальної експертної оцінки», - додав колишній головний комунальник міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вся фаховість колишнього заступника Луцького міського голови сконцентрована в останньому реченні. Там НІКОЛИ не було житлових квартир, Владислав Володимирович, НІКОЛИ. Там був гастроном, а потім - цей злощасний меблевий магазин. Не треба тут з розумним виглядом аналізувати те в чому зовсім не розбирались і не розбираєтесь. Керуйте своїми тернополянами і все..
Відповісти
При радянській владі там був раніше гастроном. Ви пам*ятаєте, які раніше були гастрономи? Кожен відділ був відгороджений від іншого, або стінами, або колонами. Нинішні торгові зали значно відрізняються від колишніх - це ніби великі "ангари".
Це я розказую не з метою вдати з себе розумну, а так, на всяк випадок, раптом Ви не в курсі, який там колись був магазин.
Відповісти
Мені сьогодні розповіли в міськСЕС, що така біда практично в усіх будинках на Волині. Бо практично кожний підвал постійно у воді!
До речі,цікаво б спитати в СЕС, бо вони ж той дозвіл на перепланування теж дають...
Відповісти
Останні новини
Бійтеся, якщо на першому поверсі міняють планування, - колишній глава луцького ЖКГ
11 червень, 2012, 15:18