«Шукаємо свої речі серед сміття», – мешканці зруйнованих квартир

«Шукаємо свої речі серед сміття», – мешканці зруйнованих квартир
Мешканці напівзруйнованого луцького будинку на вулиці Рівненській кажуть, що у готелі їм живеться добре, однак люди побоюються, що нове житло отримають не всі.

Нагадаємо, о 4:25 в Луцьку по вулиці Рівненській, 109, в п'ятиповерховому шестипід'їзному житловому будинку (1971 року забудови) між першим і другим під'їздами сталося раптове руйнування несучих конструкцій з першого по п'ятий поверхи. Зруйновано 8 квартир. Загинуло 2 людини.

Як розповідають постраждалі, наступну ніч після трагедії вони провели у готелі «Світязь».

«Умови хороші. Дуже чисто. Босі ходимо. Годують добре. Нам сказали: поки житимемо тут. А що буде далі – поняття не маємо. Нашій сім’ї вже дали 10 тисяч, а декому тільки по п’ять тисяч. Чому так – навіть не знаю», – розповіла мешканка зруйнованої квартири з третього поверху.

«Людей пускають в готель з домашніми тваринами, хоча й правила готелю це забороняють», – додала дівчина.

«У нас лишилося мало речей – більшість одягу була в залі, який повністю завалився. Тепер відшукуємо серед сміття. Багато знаходимо», – каже вона.

Загалом ніч у готелі провели близько 80 людей – мешканці першого і другого під’їздів, зокрема і зруйнованих квартир, а також жителі інших під’їздів цього будинку, які не ризикують ночувати вдома.

«У нас в під’їзді вже давно були тріщини. Ми рік тому зробили ремонт у квартирі. У нас на сім’ю з чотирьох людей однокімнатна квартира в четвертому під’їзді. Лишатися там страшно. Тому ночували у готелі, де нам дали дві кімнати. Квартири пообіцяли тільки тим, у кого житло зруйнувалося. А як бути нам? Жити в аварійному будинку? Моторошно довго бути у квартирі, а про ночівлю вже й не кажу», – розповів мешканець будинку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивлюся:скільки тут раритету!!!!
Які фото!!!!
Це варто музею!!!!
Відповісти
...

З МИРУ ПО НИТЦІ - ГОЛОМУ РУБАШКА.
Друзі, лучани, ми хочемо поділитися інформацією і адресою однієї з 8-ми сімей (це сімя Гапонюк), які постраждали ВНАСЛІДОК ОБВАЛУ 5-ПОВЕРХІВКИ НА ВУЛИЦІ РІВНЕНСЬКІЙ 109.
Ми особисто знаємо цю сім’ю, яка постраждала. Якщо Господь покладе на ваше серце допомогти їм, то Ви зможете зробити грошовий переказ для сім’ї Гапонюк (Призначення: добровільні внески постраждалій сім’ї Гапонюк) або допомогти речами, одягом, посудом, їжею, всім, що на серці покладе Господь.
Дякувати Богу, вони залишилися живі, постраждалих зараз годують і вони мають де переночувати, а що буде далі, лише Богу відомо, адже з їхньої домівки залишилися одні руїни, все знищено, і дійсно, люди дуже потребують допомоги. Вони опинилися просто неба, голі і босі, адже їх через балкон з четвертого поверху врятували МЧСники. Все було зруйновано.
А влада, нажаль, поки мовчить.
Це одна з 8-ми потерпілих сімей у яких повністю зруйноване житло. Вони проживали в Луцькому будинку-руїні, обваленому під’їзді, де їхня квартира повністю зруйнована.


Ось АДРЕСА ПОСТРАЖДАЛОЇ СІМ’Ї: 43020, м. Луцьк, вул. Рівненська 109 кв. 23,
пенсіонера, «Дитини війни» Гапонюка Григорія Тихоновича (1941 року народження) або Гапонюка Михайла Григоровича.


Ми разом з ними ходили в церкву на Богослужіння. Господь - Пастирь мій і я ні в чому не буду нуждатися.
У кого є бажання, будь ласка, давайте допоможемо їм. Адже це люди, які позбулися даху на головою, через обвал будинку у ніч на неділю (10 червня 2012 року) о 4:30 ранку, залишилися одні із своєї бідою і нікому з влади до них немає справ.

ЩИРО ДЯКУЄМО ВСІМ ЛЮДЯМ, ЯКІ МАЮТЬ БАЖАННЯ ДОПОМОГТИ МЕШКАНЦЯМ БУДИНКУ-РУЇНИ.
З МИРУ ПО НИТЦІ - ГОЛОМУ РУБАШКА.
Нехай Господь обереже від подібних руїн наші затишні домівки.

...
Постраждалі зараз в готелі «Світязь», де вони тимчасово проживають і харчуються, а якщо у вас є питання відносно допомоги постраждалій сім’ї Гапонюк, то наш емейл [email protected]
Широ дякуємо за співчуття і допомогу.
Відповісти
А іншим допомагати не треба?!Тільки сімї Гапонюх?І що це за рекомендації?
Відповісти
Ми написали про одну із сімей (сім'я Гапонюк), яка постраждала і в якої квартира обвалилася і яку ми знаємо особисто. Якщо ви знаєте іншу постраждалу сім'ю з обваленого будинку, прошу напишіть і про них. А із зібраних добровільно пожертвувань владою ні одна із постраждалих сімей НЕ ОТРИМАЛА НI КОПІЙКИ.
Подивіться ось на умови як люди тимчасово проживають і тоді все зрозумієте.

http://4vlada.com/volin/13061

Але вони, постраждалі, дякують владі і за це і мовчать і очікують. А чи отримають ці люди із зруйнованого житла щось, знає лише Господь.
Невже краще змовчати і зробити вигляд, що нас чуже горе не стосується. А критикувати, нажаль, легше. Написали, тому що у цих 8-ми сімей дуже великі проблеми. А обійти людське горе стороною простіше.
А як у нас будуть такі ж проблеми, що ми тоді скажемо?


Відповісти
Останні новини
«Шукаємо свої речі серед сміття», – мешканці зруйнованих квартир
11 червень, 2012, 15:46