На Волині «накрили» нарколабораторію. ФОТО. ВІДЕО

На Волині  «накрили» нарколабораторію. ФОТО. ВІДЕО
Ковельчанин виготовляв психотропну речовину в орендованій квартирі. За попередніми даними, незаконним виробництвом чоловік займався майже півроку.

У ході проведення санкціонованого обшуку працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків ковельського міськвідділу міліції у квартирах ковельчанина виявили наркотичні речовини та обладнання і приладдя для їх виготовлення, - повідомляє прес-служба УМВС у Волинській області.

"У помешканні 30-річного чоловіка вилучили 50 грамів речовини рослинного походження, ззовні схожої на канабіс, та поліетиленовий пакетик таблеток невідомого походження. А у квартирі, яку він винаймав, знайшли нарколабораторію у «розібраному» вигляді. Під час проведення обшуку, окрім обладнання, правоохоронці виявили також компоненти, з яких «хімік» виготовляв метанфетамін. Окрім того, вилучили майже 30 грамів білого порошку, схожого на психотропну речовину метамфетамін", – розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

За словами підозрюваного, профільної освіти у нього немає, незаконний рецепт «заробітку» він знайшов у мережі Інтернет. Необхідне обладнання придбав у магазині медичної техніки, а хімічні складові замовляв через всесвітню мережу.

Виготовленням психотропних речовин займався на кухні, де на всю потужність працювала витяжка. При цьому дотримувався заходів безпеки при роботі з особливо небезпечними препаратами: використовував рукавички, спеціальні окуляри, протигаз.

Виявлені речовини правоохоронці направили для проведення експертизи в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Волинській області.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України проводиться досудове розслідування, в ході якого міліціонери встановлять всі обставини вчинення правопорушень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Breaking bad прямо
Відповісти
ю бічез!!!
Відповісти
Хайзенберг)))
Відповісти
шо ти хочь муділа,це амфетамін а не метамфетамін
Відповісти
Ахахах,ну жесть!!!
Відповісти