У Луцьку хочуть спростити порядок прийняття дітей у дошкільні заклади

У Луцьку хочуть спростити  порядок прийняття дітей у дошкільні заклади
У Луцькій міській раді запропонували спростити прийняття дітей учасників АТО та переселенців зі Сходу у дошкільні заклади, внісши при цьому доповнення у порядок загальноміської електронної реєстрації дітей до дошкільних закладів міста.

Про це стало відомо під час комісії з питань освіти, культури, науки та мови Луцької міської ради 17 березня.

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов зазначив, що звичайний механізований спосіб ведення списків у дитячих садочках не виправдовує себе. Адже прийняте міською радою у 2013 році Положення про порядок загальноміської електронної реєстрації дітей до дошкільних закладів міста не передбачає форс-мажорних життєвих обставин, які трапляються у людей.

«Я пропоную створити комісію, аби включати дітей поза списками. На жаль, комп’ютерна машина, яка веде реєстр, - бездушна і не може приймати правильні і потрібні рішення щодо тих людей, які не мають пільг, але у них склались важкі життєві обставини. Ми, звичайно, хотіли уникнути людських факторів у формуванні черги до дошкільних закладів. Ми усунули доступ працівників садочків до формування таких списків», - мовив Осіпов.

Депутат зазначив, що єдиним виходом із цієї проблеми є створення спеціальної комісії, яка займатиметься питаннями щодо позачергово внесення до електронного реєстру дітей, батьки яких беруть участь у бойових діях в зоні АТО, а також внутрішньо переміщених осіб.

У комісію входитимуть батьки, які представляють батьківські комітети усіх дошкільних закладів, що є в місті, члени комісії з питань освіти міської ради, а також інші представники луцької міськради.

«Я пропоную створити таку комісію, до якої була б максимальна довіра у людей. Ми звикли, що в керівних органах та комісіях сидять чиновники, а я пропоную, щоб самі лучани вирішували, чи варто вносити позачергово ту чи іншу дитину у реєстр. Я представників управління освіти не включав у склад комісії, адже вони мають безпосередній доступ до реєстру і можуть бути упередженими. Новостворена комісія також розглядатиме скарги щодо діяльності дошкільних закладів у місті», - зазначив депутат.

Начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк був категорично проти, аби був створений додатковий орган, який би порушував налагоджену роботу новоствореного електронного реєстру дітей у дошкільні заклади.

«Я не бачу доцільності створення такої комісії. Прийняття Положення про порядок загальноміської електронної реєстрації дітей до дошкільних закладів міста ставило на меті усунути держслужбовців від прийняття рішень щодо внесення дітей у реєстри. Але все одно за порядок прийняття дітей у заклади несуть відповідальність керівники дитячих садочків. На мою думку, роботу такої комісії реалізувати практично неможливо.

40 батьків із дошкільних закладів буде нелегко зібрати в один час і в одному місці. Тим більше невідомо, які батьки входитимуть до комісії: ті, хто вже віддав свою дитину у дошкільний заклад, чи ті, що стоять на черзі. Перша категорія батьків сприятиме тому, аби дітей їхніх сусідів та знайомих у першу чергу взяли у садочок», - зазначив Гребенюк.

Начальник управління освіти міської ради зауважив, що на сьогодні немає потреби створення додаткового органу, який регулюватиме роботу управління освіти. Адже за минулий рік в установі була 51 перевірка органів контролю, які перевіряли прозорість роботи освітян.

Гребенюк вважає, що минулого року майже тисяча дітей не мали можливості бути зарахованими у садочки. Цю додаткову проблему, на думку чиновника, можна вирішити шляхом будівництва нових дошкільних закладів і відкриття нових місць та дитячих груп у садочках.

Після довгих дискусій члени комісії з питань освіти, культури, мови міської ради не підтримали пропозицію Осіпова щодо доповнень до Положення про порядок загальноміської електронної реєстрації дітей до дошкільних закладів міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто в шоці. Нехай кожен чиновник спробує записати дитину і побачить як працює ця дурнувата система. Який баран її написав і реалізував. Або потрібно контролювати її нормальне функціонування, або це черговий непотріб, який ускладнює життя людям.
Відповісти
так Осіпов і придумав! в 2013 році пропіарився, тепер знову хоче
Відповісти
Навіть з електронною реєстрацією дітей до дошкільних закладів міста можна було в останній момент впихнути дитину до садка давши хабара в освіті чи гарненько домовившись з завідуючою, а ті хто були на черзі з початку так і не попадали бо вже місця не було і виходило що в серпні 30 дітей а в жовтні 35, так що до одного місця ця електронна черга
Відповісти
А можно Скоротити-взятки(Хабари) не по300 баков за вступ ,ну хотя бы по 30гр.У нас же Война.Просим Вас уважаемы депуКтаты.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть спростити порядок прийняття дітей у дошкільні заклади
17 березень, 2015, 14:03