У Луцьку говоритимуть про «екологію в сумці»

У Луцьку  говоритимуть про «екологію в сумці»
У Волинському краєзнавчому музеї відбудеться екологічна година: «Екологія в сумці» за матеріалами етнографічно-екологічної виставки «Нелегка ноша або все своє ношу з собою».

Захід відбудеться 18 березня о 14:00 годині, - повідомляє відділ науково-освітньої роботи Волинського краєзнавчого музею.

Екологічна година буде проведена за участі працівників відділу етнографії та природи: Людмили Мірошниченко-Гусак, Оксани Гаврилюк та головного спеціаліста відділу екології Луцької міської ради Оксани Тарабанюк.

Під час екологічної години студенти ознайомляться з експонатами виставки «Нелегка ноша або Все своє ношу з собою».

Наприкінці заходу покажуть фільм «Щоб земля дихала», основна ідея якого довести необхідність виховання культури використання пластику та виробів із нього, обмеження їх у
побуті.

Присутні зможуть ознайомитись з народними сумками та засобами перенесення вантажів: навісками, кошиками, вузликами, торбинами, мішками, валізами тощо, а також екосумками, які стали головним аксесуаром 21 століття. Зроблені з природних матеріалів, вони є багаторазового використання та не становлять загрозу для довкілля.

Мета проведення екологічної години – привернути увагу молоді до необхідності зменшення та при можливості відмови в повсякденному користуванні від пластика та виробів із нього, так як дані вироби небезпечні для навколишнього середовища.

Взаємовідносини людини та природи є об’єктом вивчення соціальної екології та етнографії. Вироби майстрів, які популяризують та розвивають народне мистецтво, сьогодні є актуальними та необхідними.

Поряд з екосумками вони стають головним аксесуаром 21 століття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку говоритимуть про «екологію в сумці»
17 березень, 2015, 15:08