Волиняни ігнорують Правила дорожнього руху

Волиняни ігнорують Правила дорожнього руху
Волиняни найчастіше забувають, що дорогу слід переходити у спеціально відведених для цього місцях.

Як правило, така легковажність минає без негативних наслідків, однак трапляється й так, що у дорожньо-транспортних пригодах внаслідок ігнорування Правил дорожнього руху травмуються і гинуть пішоходи, - повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

Традиційно у зоні особливої уваги опиняються саме пішоходи і велосипедисти, зокрема у темну пору доби, коли водій не встигає помітити учасника дорожнього руху, який не позначив себе елементами, які відбивають світло.

На жаль, штраф за порушення пішоходами Правил дорожнього руху становить від 51 до 85 гривень, а відтак мало кого лякає. До того ж, скласти протокол на людину, яка перебігає дорогу, складно.

Державтоінспекція у Волинській області звертається до водіїв та пішоходів із закликом бути уважними та пильними. Хибна оцінка ситуації на дорозі може коштувати життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А те, що ПДД нехтуються пішоходами заслуга ДАЙців. Хтось хоч раз бачив, щоб вони штрафанули, або хоча б провели проілактичну бесіду з пішоходом чи велосипедистом? Я ні разу не бачив.
Відповісти
От справді! Часто бачу коли люди переходять не по пішоходному переходу ,часом і на червоне світло, а найбільше обурює коли матері чи бабусі з внуками переходять дорогу за Метр до пішохідного переходу. В мене чимало разів виникало бажання підійти і пальнути чимось тих людей! Ну хіба ж ім здоровя внуків , чи навіть життя,менш важливе?! Потрібно приклад іншим показувати і тоді ,якби так всі робили, і життя налагодилося , і жити краще стало б... І штрафи б більші зробили, хоча коли і хто пішохода штрафував :(
Відповісти
так як ведуть себе пішоходи це просто страх в жодній краіні такого не має, а потім проблеми
Відповісти
якщо не помиляюсь, але в пдд написано що водій на зебрі мае надати перевагу пішоходАМ!, а в нас 1 пішохід коркує по зебрі розмовляючи по телеф. навіть не озирнеться на дрогу, їх безпечність не виправдана..,,
Відповісти
Різниці нема де переходити, чи на пішохідному переході чи позаним, пофігу. Водії валять і не звертають уваги на пішоходів.
Відповісти
Багато пішоходів порушують ПДР. Тобто, згідно правил, пішохід підійшовши до дороги повинен переконатися у своїй безпеці. А, зазвичай цей пішохід як валив по тротуару, так і повалив далі через дорогу навідь не оглядаючись.
Відповісти
пішоходи не цікаві дайцям бо з них не візьмеш пару гривень, за перехід в недозволеному місці згідно купап не такі розцінки.
Відповісти
Сьогодні покатався чуть-чуть по місту, і це ще в центрі не був https://youtu.be/xPGXfXm4MGo Ну, переходиш ти поза пішохідним переходом, так ти хоть до осьової дійди!
Відповісти
Останні новини
Волиняни ігнорують Правила дорожнього руху
17 березень, 2015, 16:02