У Луцькому пологовому будинку не вистачає медичного обладнання для малюків

У Луцькому пологовому будинку не вистачає медичного обладнання для малюків
У міському пологовому будинку нагальною проблемою є нестача медичного обладнання, яке забезпечує життєдіяльність недоношених діток, а також апаратів штучної вентиляції легень.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради у середу, 18 березня.

Начальник управління охорони здоров’я міськради Федір Кошель зазначив, що Програма поліпшення репродуктивного здоров’я населення виконується на сто відсотків, але пологовому будинку все одно бракує коштів, аби закупити сучасне медичне обладнання.

«Нині Програма поліпшення репродуктивного здоров’я населення показала свої результати. Жінки у пологовому будинку мають усі умови аби безпечно народжувати дітей. Ми також консультуємо молоді пари, які збираються одружитись, і проводимо з ними навчання батьківства. Окрім того, ми проводимо виховну роботу щодо статевого життя у навчальних закладах міста. У пологовому будинку постійно оновлюється медичне обладнання, хоча все одно застарілої техніки більше, аніж нової. У цьому році нам потрібно закупити два апарати штучної вентиляції легень. Але зазначу, що ця медична програма є однією із кращих», - зазначив Кошель.

За сім років існування Програми поліпшення репродуктивного здоров’я населення впроваджувались так звані партнерські пологи, коли під час родів були присутні чоловіки жінок, а також їхні родичі.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що у міській медицині впроваджуються нові технології, діти, які народжуються у Луцьку, менше хворіють. Він подякував працівникам управління охорони здоров’я за роботу і висловив сподівання, що лучани будуть задоволені медичною галуззю міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькому пологовому будинку не вистачає медичного обладнання для малюків
18 березень, 2015, 09:43