У Луцьку - місячник боротьби з туберкульозом

У Луцьку - місячник боротьби з туберкульозом
Місячник боротьби з туберкульозом проводиться з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом (24 березня).

А також з метою збереження здоров’я лучан в умовах загрози поширення невиліковних і життєво небезпечних захворювань, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я щороку в світі фіксується 9 мільйонів нових хворих на туберкульоз. Півтора мільйона помирає від цієї недуги. Україна не виняток і належить до 27-ми країн світу, де поширені форми захворювання, нечутливі до основних протитуберкульозних препаратів.

Щороку в нас реєструють 38 тисяч нових випадків захворювання, а 11 тисяч людей помирає від цієї небезпечної хвороби. Найбільше туберкульозом хворіють у східних регіонах країни, - констатують лікарі.

Ситуація в Луцьку дещо краща, ніж в цілому у країні, хоча це не привід заспокоюватися. Загалом за минулий рік захворюваність становить 63,9 на 100 тис. населення.

Найбільша група ризику в плані захворювання на туберкульоз – найбідніші верстви населення, ВІЛ-позитивні, діти та жінки, мігранти, біженці, переселенці, наркомани. Як свідчить статистика, серед тих, хто захворів на туберкульоз, 50% становлять затяті курці, 30% - зловживає алкоголем, 3% – наркоманів і 5% - ув’язнених.

За ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я ухвалено нову стратегію боротьби із захворюванням на туберкульоз, в якій передбачено до 2035 року зменшення рівня цієї епідемії у світі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - місячник боротьби з туберкульозом
18 березень, 2015, 11:38