На луцькому спиртзаводі запустили нову лінію виробництва горілки. ФОТО. ВІДЕО

На луцькому спиртзаводі запустили нову лінію виробництва горілки. ФОТО. ВІДЕО
У Луцькому спирто-горілчаному комбінаті запустили нову лінію виробництва, на якій розливатимуть горілку марки «Волинська» та «Поліська».

Офіційний запуск лінії виробництва відбувся 19 березня.

Проінспектувати якість продукції та оглянути потужності підприємства прийшов луцький міський голова Микола Романюк та голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Директор підприємства Денис Шмаров провів невелику екскурсію виробничими потужностями і розповів про причини довгого «застою» спиртозаводу.

Як зазначив директор комбінату Денис Шмаров, для відновлення роботи заводу було витрачено майже 7 мільйонів гривень, які були надані державним підприємством «Укрспирт».

За свою історію Луцький спирто-горілчаний завод розробив і виготовив більше 30 сортів горілки, яка, за словами керівника заводу, є конкурентною на ринку алкогольних напоїв. Комбінат тісно співпрацює із волинськими аграріями, які є основними і надійними постачальниками зерна для виготовлення горілки. Адже на спиртозаводі добова норма зерна складає – 45 тонн.
В добу горілчаний комбінат виготовляє 12 тонн спирту.

Директор підприємства Денис Шмаров каже, що в місяць з конвеєру виходить величезна кількість спирту, якого для луцького спиртозаводу забагато. Тому Шмаров налагоджує співпрацю з іншими горілчаними заводами і збуває їм зайву кількість спирту.

«Наша діяльність залежить від попиту у населення на горілчану продукцію. Чим більшим він буде, тим більше ми працюватимемо і виготовлятимемо алкогольний напій. Тим паче ми сплачуємо чималі податки у бюджет Луцька. Тому нам важливо, щоб підприємство працювало стабільно і нарощувало своє виробництво», - зазначив директор спирто-горілчаного комбінату.

Денис Шмаров зазначив, що горілку і надалі розливатимуть у стандартних пляшках «Поліської», адже комплектуючі до неї є недорогими. Це зумовлює найдешевшу ціну горілки, яка коштує 39 гривень 90 копійок за 0,5 літри. Він переконує, що меншою ціну на цей продукт встановити не можна, адже на державному рівні існує так званий індикатив на горілку. Він встановлює мінімальну роздрібну ціну на горілку на рівні 39,90 грн за 0,5 л.

Він прогнозує, що конкурентність луцької горілчаної продукції буде на високому рівні, адже через невисоку собівартість спирту ціна за пляшку горілки буде мінімальною. Крім того, вже існують попередні домовленості із Сербією та Німеччиною про експорт продукції із горілчаного комбінату. Приблизно – це 100 тисяч пляшок на місяць.

Головний технолог комбінату Людмила Музичук зазначила, що нова лінія виробництва традиційно розпочала свою роботу із виготовлення найдавнішої горілки «Поліської» та «Волинської», рецептура якої збереглася ще з 90-их років. Вона відзначила високу якість сировини і зазначила, що під часу замісу зерна на виробництві пахне хлібом.

«Сучасні технології дозволяють виготовляти горілку майже з усіх видів природної сировини. Якщо робити її з кукурудзи, то все одно треба додати хоча б 30 відсотків зерна для вищої якості продукту. У нас на виробництві є процес «купажування» горілки, коли з гіршого сорту горілчаного напою виготовляється кращий», - зазначила Музичук.

Жінка розповіла, що проблема контрафактної горілки була актуальною завжди. Адже важко відслідкувати усі пляшки горілки, які продаються у Луцьку під виглядом торгових марок спирто-горілчаного комбінату. Але, за словами Людмили Музичук, відслідкувати контрафактну продукцію не важко.

«Ми документально на кінцевому етапі фіксуємо кожну партію горілки, робимо її аналіз і зазначаємо вміст мікроелементів у продукції. Вміст наших компонентів у горілці повторити неможливо. Тому, якщо покупець бачить на прилавку магазину нетипову пляшку чи етикетку нашої продукції, він може її принести у нашу лабораторію. І ми зможемо спільно виявляти партії не нашої продукції. Адже на етикетках нашої горілки зазначено номер партії, номер лінії та іншу інформацію, яка точно не збігатиметься із контрафактними зразками. Ми хотіли колись ввести унікальне маркування продукції, але це не дієво. Все одно нечесні горілчані виробники знайдуть спосіб її скопіювати», - мовила головних технолог комбінату.

Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик відмітив, що волинська горілка відповідає усім державним стандартам якості, і її споживачі можуть бути спокійні за своє здоров’я. Він також наголосив, що для вітчизняних аграріїв Луцький спирто-горілчаний комбінат є найкращим ринком збуту зерна.

«На моє переконання, підприємство не працювало довгий час через те, що у деяких людей були зовсім інші плани щодо роботи комбінату, його конкуренти не були зацікавлені, аби луцький спиртзавод був діючий, адже контрафакт приносив більші прибутки. Але на підприємство прийшло нове керівництво з чіткою позицією щодо налагодження і відновлення роботи. Запуск виробництва комбінату – це додатковий прибуток у бюджет міста і нові робочі місця для 155 людей», - заявив губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
))))))))))) до дегустації і після дегустації)))))
Відповісти
і продегустую! Буду підтримувати національного виробника.
Відповісти
Тобто символ міста на бухлі це нормально???
Відповісти
нормально, он на грошах друкують портрети мертвих американських президентів, і нічого, ніхто не скаржиться...
Відповісти
Саме головне що не Гунчик ні Романюк до завода ні якого відношеня не мають, завод на пряму підпорядкований Київу і податки йдуть геть від нас!
Відповісти
Фотки підібрані краще, ніж на волинських недоновинах
Відповісти
А хто такий Шмаров? Де раніше працював?
Відповісти
Останні новини
На луцькому спиртзаводі запустили нову лінію виробництва горілки. ФОТО. ВІДЕО
19 березень, 2015, 14:38