У Нововолинську колишньому директору ліцею встановили пам'ятну дошку

У Нововолинську колишньому директору ліцею встановили пам'ятну дошку
У Нововолинському ліцеї-інтернаті Волинської обласної ради відбулося відкриття меморіальної дошки першому директору навчального закладу, фундатору ліцейного руху на Волині, Заслуженому вчителю України Йосипу Гошовському.

Він очолював навчальний заклад з 1991 до 2000 року. Відкриття меморіальної дошки відбулося у четвер, 19 березня, - повідомляє прес-служба Нововолинської міської ради.

На шкільному подвір’ї відбулася урочиста лінійка за участю представників обласної ради і міської влади, педагогів та учнів ліцею, керівників шкіл міста, духовенства.

"Без добрих справ немає доброго імені. Йосип Васильович зробив чимало корисних справ і цим заслужив ім’я людини, яку пам’ятають, шанують й понині. Талановитий, толерантний, великий працелюб, - таким він запам’ятався багатьом нововолинцям. Впевнена, що пам’ять про Йосипа Васильовича передаватиметься з покоління в покоління, адже його життя й діяльність – гідний приклад для наслідування", - сказала начальник відділу з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю міськвиконкому Світлана Груй.

Депутат Волинської обласної ради Валентина Блінова акцентувала на тому, що в 2012 році Волинська обласна рада ухвалила рішення про заснування премії імені Йосипа Гошовського для кращих працівників науки та освіти краю.

Чин освячення меморіальної дошки здійснив настоятель Свято-Духівського храму УПЦ КП митрофорний протоієрей Стефан Фульмес.

Урочисте відкриття меморіальної дошки приурочили до Дня ліцею, який щорічного відзначається у стінах навчального закладу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
квентін тарантіно
Відповісти
Останні новини
У Нововолинську колишньому директору ліцею встановили пам'ятну дошку
19 березень, 2015, 15:39