Луцькі депутати проситимуть Кабмін вдосконалити обчислення податку на транспорт і нерухомість

Луцькі депутати проситимуть Кабмін вдосконалити обчислення податку на транспорт і нерухомість
Депутати Луцької міської ради звернуться до Кабінету Міністрів України з проханням вдосконалити механізм обчислення окремих місцевих податків.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань торгівлі та розвитку підприємництва міської ради 19 березня.

Ініціатор звернення депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук вбачає соціальну несправедливість у нинішньому податковому кодексі. На його думку, Кабмін не розробив чіткого механізму обчислення податків на транспорт і нерухомість українців.

«Власники великих будинків і квартир, які знаходяться у поганому аварійному стані, повинні сплачувати такий же податок, як і ті власники нерухомості, які мають житло у центрі міста і воно є новим. Мусить бути градація. Кабмін позиціонує податки на житло як податок на розкіш, але, як ми знаємо, власники дійсно престижних квартир сплачують низькі податки. Я не вважаю, що квартира у 85-90 квадратних метрів не є розкішшю для багатодітної родини. Ми не матимемо великих надходжень із цих оподаткувань», - зазначив Поліщук.

Депутат впевнений, що такий вид оподаткування у тому вигляді, в якому він нині передбачений, не стане ефективним інструментом наповнення державного бюджету. Адже податкова реформа вже забрала з міського бюджету 15 відсотків податків на доходи фізичних осіб, але дала право збирати акцизний збір, який залежатиме від обсягу реалізованого товару.

«Все, що отримувало наше місто із місцевих податків – це 7 мільйонів гривень. Це невелика сума, яка не відповідає вимогам часу. Бо за них можна провести лише декілька ремонтів дитячих майданчиків. Я вважаю, що потрібно відносити до об’єкту оподаткування автомобілі і нерухомість, і керуватись їхньою оціночною вартістю. Не врахувати об’єм двигуна автівки і не брати до уваги площу нерухомості. Це усуне соціальну несправедливість і посилить фінансову децентралізацію центральної влади», - мовив Поліщук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Інформація подана неточно.

"не стане ефективним інструментом наповнення державного бюджету" - не державного, а місцевого

"Все, що отримувало наше місто із місцевих податків" - все, що додатково отримало наше місто внаслідок фінансової децентралізації

"Бо за них можна провести лише декілька ремонтів дитячих майданчиків" - бо за них можна провести ремонт лише декількох дворів

Відповісти
Цікаво, а де мешкає сам ініціатор пан Поліщук? Напевно, в халабуді на ГПЗ? Вони-то собі пороблять довідки, що живуть в трущобах і держава їм ще доплачувати повинна. А якщо людина своїми силами, без допомоги "поборників краси міста", з халупи зробила "цукерочку" і її оціночна вартість тепер - на європейському рівні, то їй ще й "подарунок" від влади - підвищений податок ! То хто його в дУпутати обирав? Виборець "баблоид"?Це ж треба так із розумом не товаришувати...
Відповісти
цілком згідний вартість більше наприклад 100 тис. доларів плати. Чесно незаробиш.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати проситимуть Кабмін вдосконалити обчислення податку на транспорт і нерухомість
19 березень, 2015, 16:06