На Волині деякі автобуси не виходять у рейс

На Волині деякі автобуси не виходять у рейс
Рейсові автобуси не завжди доїжджають у волинські села.

Перевізники пояснюють, що вартість проїзду не покриває їх витрат, - пише Вісник+К.

Люди обуруються, бо про відміну рейсів їх не повідомляють.

Начальник Луцької автостанції №1 Ігор Модла підтвердив, що є випадки, коли автобуси без попередження не виходять у рейс.

На автостанції про це дізнаються постфактум, тому й виникають непорозуміння з продажем квитків. Таких людей намагаються пересаджувати на інший транспорт, що йде у потрібному напрямку.

"Найбільше зривів було у перші дні після стрімкого подорожчання пального – доходило до відміни 30 рейсів у день. Поступово ситуація нормалізується", – запевнив Ігор Модла.

Перевізники кажуть, що якщо не будуть підвищені тарифи, то підуть навіть на розірвання договорів про перевезення, але працювати собі у збиток не будуть.

У департаменті транспорту та інфраструктури Волинської облдержадміністрації пояснили, що не можуть за один день змінити тарифи, як збільшується ціна на пальне. Процедура триває майже три місяці.

"Нещодавно вартість проїзду зросла. Але ціна пального у цьому тарифі – 16 гривень за літр. А він уже коштує 22. Ми не встигаємо. З іншого боку, не можемо допустити транспортного колапсу, коли автобуси не виходитимуть взагалі у рейси. Тому й вийшли з пропозицією у профільне міністерство, щоб внести зміни до окремих постанов й надати регіонам можливість самостійно приймати рішення. Зокрема, тимчасово відміняти оборотні рейси без проведення конкурсів у зв’язку з відсутністю пасажирів", - зазначив директор департаменту Іван Мирка.

Це означатиме, що автобуси у віддалені села доїжджатимуть рідше – двох-трьох людей ніхто не везтиме. Про всі зміни перевізник має інформувати сільські ради, щоб люди дарма не чекали автобус. Але поки змін до постанови немає, всі самовільні корективи графіків руху – незаконні.

Громади деяких населених пунктів з розумінням ставляться до непередбачуваних обставин. Зокрема, у Синявці Турійського району, де проживає 180 людей, просять, щоб автобус заїжджав туди хоча б один раз на вихідні – аби студенти могли дістатися на навчання.

Подібна ситуація з проїздом у багатьох маленьких віддалених селах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чому ніхто не може зобов"язати водіїв хоч ІНКОЛИ робити повне прибирання салону, випрати чохли, помити вікна, випрати штори, якісно помити підлогу, продезинфікувати ручки і т.д. А так - сідаєш в транспорт і боїшся повимазуватися, після поїздки відразу переш одяг.... Таке відчуття що ми живемо в забитій Африканській країні...
Відповісти
То не правда водіїприбирають, знайомих на автобусах багато, дуже часто вилизують автобуси повністю.
Відповісти
значить я не їздила маршрутами ваших знайомих, тому що з огляду на чистоту штор і сидінь - їх як мінімум рік не прали
Відповісти
Останні новини
На Волині деякі автобуси не виходять у рейс
19 березень, 2015, 17:52