Головний міліціонер Волині прокоментував інформацію щодо незаконного видобутку бурштину

Головний міліціонер Волині прокоментував інформацію щодо незаконного видобутку бурштину
Начальник управління МВС України у Волинській області Петро Шпига спростував інформацію щодо своєї причетності до незаконних схем видобутку бурштину в області.

Про це він заявив під час сесії Волинської облради 20 березня.

Начальник управління МВС України у Волинській області Петро Шпига зазначив, що він та його підлеглі працюють над проблемою видобутку бурштину і він не допустить такої бурштинової анархії, яка є у Рівненській та Житомирській областях.

За його словами у минулому році було відкрито чимало кримінальних проваджень проти осіб, які займались видобутком каменю.

«На державному рівні потрібно посилити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину. Адже сьогодні покарання за такий злочин включає штраф у 6 тисяч 700 гривень. Зрозуміло, що ті суми, які заробляють видобувачі значно більші і для них не є проблемою заплатити такий штраф. Я намагаюся протидіяти такій злочинній діяльності. Але у нас немає відповідних технічних засобів для того, щоб миттєво реагувати, виїжджати на місцевість і затримувати видобувачів бурштину. У маневицькому районі є лише один старенький службовий автомобіль, який не може виїхати у болотянисту місцевість і наздогнати злочинців, які пересуваються на квадроциклах та джипах», - мовив Шпига.

Також начальник управління МВС України у Волинській області зазначив, що видобування бурштину на Волині поки що є контрольованим. Але у міліції бракує людських ресурсів, щоб перекривати райони незаконного видобутку бурштину. Але Шпига пообіцяв проводити більш жорсткіші заходи і рейди усіх районів Волині і карати видобувачів бурштину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гоніте їх. Мені до пенсії ще треба мити бурштин. Веремкові трохи менше треба- він старший. А мене ще може штунди в Америку заберуть, а там все таке дороге
Відповісти
Ми ж ділимось. Що ще на нашу шию приженуть?
Відповісти
Та нє. Ми як робили так і будемо робити. А будуть ловити лохів і штрафи виписувати.
Відповісти
Ми вже йдемо за вами...
Відповісти
Останні новини
Головний міліціонер Волині прокоментував інформацію щодо незаконного видобутку бурштину
20 березень, 2015, 14:27