На Волині розпочала роботу «Великодня майстерня». ФОТО

На Волині розпочала роботу «Великодня майстерня». ФОТО
За участі міського голови Миколи Романюка та начальника управління культури Тетяни Гнатів відбулося відкриття творчого проекту “Великодня майстерня”.

З 20 березня і до 13 квітня майстри влаштовуватимуть різноманітні майстер-класи з розписування писанок, бісероплетіння, ліплення з глини, писанки з вовни, декупажу дерев'яної писанки, виробів з сіна, сувенірів з фетру тощо, - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Організаторами проекту є управління культури міської ради, ГО
“Рукотвори Волині”, майстри народної творчості у партнерстві з міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Підведення підсумків творчого проекту “Великодня майстерня” відбудеться 13 квітня.

Розпочинаючи захід, начальник управління культури Тетяна Гнатів зазначила, що основна мета проекту — навчити народному ремеслу дітей, передати традиції підготовки до Великодня.

У рамках проекту відбуватимуться майстер-класи з писанкарства, інших видів народної творчості, а також зустрічі з народознавцями, етнографами, фольклористами.

Заплановано залучити до участі у благодійних майстер-класах, насамперед, дітей, які перебувають на обліку у міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Тетяна Гнатів наголосила, що проект відкритий для всіх і до нього можуть долучатися усі охочі. До участі уже зголосилися понад 20 майстрів народної творчості.

Першими учасниками майстер-класів стали діти, батьки яких є учасниками АТО, та захищають цілісність та незалежність України.

Слова вдячності на адресу майстрів, які долучилися до проекту, висловив міський голова Микола Романюк. На його переконання, ці люди бережуть і примножують наші традиції.

“У вас вже є свої учні, яким ви передаєте знання. Це дуже добре, адже - це наші національні традиції, культура та історія. Я впевнений, що дітки, які беруть участь у проекті, здобудуть нові знання та продовжуватимуть столітні традиції нашого народу і поки ми це робимо, доти наша нація існуватиме”, - наголосив він.

Микола Романюк запропонував, аби писанки, які розпишуть діти, були передан військовослужбовцям, що виконують завдання у зоні АТО.

Також міський голова подарував дітям книжку Андрія Бондарука “Як написати писанку”.

Після відкриття “Великодньої майстерні” розпочалися майстер-
класи. Особлива аура панувала у приміщенні арт-галереї “Луцьк”, де діти вчилися розписувати писанки. Саме тут впродовж проекту “Великодня майстерня” відбуватимуться майстер-класи з писанкарства, де всі охочі можуть перейняти секрети розпису писанки від відомих майстрів-писанкарів.

Під час майстер-класу 20 березня про символіку української писанки, розмаїття орнаментики та кольорів розповів відомий волинський писанкар Андрій Бондарук. Викладач Луцької художньої школи Віра Конська, яка долучилася до проекту разом зі своїми учнями, акцентувала увагу на тім, що за давньою традицією саме 20 березня розпочинали розписувати писанки, а також детальніше зупинилася на особливостях волинського писанкарства.

Детальну інформацію про проведення майстер-класів можна отримати у координаторів проекту: Наталія Довгалюк, тел.0678310460, Олена Березовська, тел.0509053110.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині розпочала роботу «Великодня майстерня». ФОТО
20 березень, 2015, 17:31