Два китайці посадили 10 тисяч дерев

Два китайці посадили 10 тисяч дерев
Цзя Хаікса і Цзя Веньці - одні з найбільш працьовитих людей у світі. Один з них сліпий від народження, а в іншого ампутовані обидві руки. Однак, незважаючи на це і свій солідний вік, за 12 років вони разом посадили понад 10 тисяч дерев.

Історію двох чоловіків опублікували на AdMe.

Хаікса і Веньці познайомилися понад 10 років тому, коли обидва шукали роботу. Хаікса згадує момент, коли одного разу його син прийшов додому і сказав: «Батьку, я бачив, як інший хлопчик чистив апельсин. Він так смачно пах, що мені здалося, що я навіть спробував його! »Тоді Цзя зрозумів, що не може більше просто так сидіти і повинен знайти гроші.

Два друга взялися за велику справу - захист села від повені. Вони безкоштовно орендували ділянку вздовж річки і стали садити там дерева.

Кожен день о 7 ранку вони йдуть з дому, озброївшись молотком і залізним прутом. Грошей на саджанці у друзів немає, тому для посадки вони вручну збирають живці, що, враховуючи їх можливості, не так-то легко.

Поки Хаікса збирає кілочки, Веньці піклується про полив. «Я - його руки, - говорить Хаікса, - він - мої очі. Ми хороші партнери ».

Так вздовж берега річки стараннями друзів з'явилися тисячі осик та верб, куди тепер щовесни прилітають птахи. «Дещо у нас дійсно вийшло», - визнає Цзя Хаікса. «Ми твердо стоїмо на своїх ногах, - додає Веньці. - Хоча ми і їмо одні лише булочки, в наших серцях панує мир».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво, люди
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прекрасний приклад Життя!
Відповісти
Останні новини
Два китайці посадили 10 тисяч дерев
20 березень, 2015, 22:00