«Екс-мер» Слов'янська звинуватив Стрєлкова у розстрілах

«Екс-мер» Слов'янська звинуватив Стрєлкова у розстрілах
Колишній «народний мер» Слов'янська, терорист В'ячеслав Пономарьов, перебуваючи в Москві, дав інтерв'ю.

У ньому він жорстко розкритикував російського терориста Ігоря Стрєлкова (Гіркін), який захопив місто зі своїм загоном бойовиків у квітні 2014 року. Про це повідомляє vlada.io.

Пономарьов розповів про свій конфлікт зі Стрєлковим, звинуватив його в здачі міста, розстрілі своїх соратників, а також розправах над мирними жителями. У відповідь Стрєлков заявив, що Пономарьов є наркоманом.

"Багато хто задає мені питання про причину мого арешту 10 червня 2014 року. Скажу вам так, коли мене 10 червня забрали з дому і привезли мене в штаб ополчення, до будівлі СБУ Слов'янська, мені не було пред'явлено жодних звинувачень. Мої спроби з'ясувати причини мого затримання та арешту ніякої відповіді не дали".

"Швидше за все це була невдала спроба моєї ліквідації, оскільки у виконкомі, куди я повинен був прибути вранці, всім озвучили, що я поїхав в місто Донецьк. Коли працівники віддзвонили в Донецьк і розмовляли з Пушиліним, він відповів, що мене ніхто не викликав. Один з ополченців озвучив іншу версію, що я поїхав на ремонт електромереж, але це теж було неправдою", - додав Пономарьов.

"Коли взяли журналісти інтерв'ю у моєї матері, стало відомо, що я заарештований. На той момент були передумови, що мене просто знайдуть ввечері десь в кукурудзі та спишуть все на бойові втрати. Як це було неодноразово з командирами, які були розстріляні через небажання підкорятися наказам Стрєлкова", - розповів В'ячеслав Пономарьов про причини свого арешту і "зміщення з посади" голови міста.

"Його звинувачення проти мене, що нібито я був заарештований за розтрату міської скарбниці - неправда. Міської скарбниці по суті не було. Казначейство з нами не працювало. Не було виплат пенсій та допомог. Банківська система не працювала. Ті кошти, які я використовував на лікування поранених, на закупівлю спорядження - це були кошти, які я отримував від жителів міста. Це були і мої особисті кошти, зароблені мною. Ніякого відношення Стрєлков до цивільного життя не мав. Він був призначений командувати військом, займався обороною міста, але нічого цього зроблено не було. Його вигуки з приводу того, що не було можливості обороняти місто, я хочу спростувати. Це очедной "плач Ярославни". За наклеп, який Стрєлков дозволив собі щодо мене, щодо ополченців і жителів міста йому доведеться відповісти", - заявив Пономарьов.

Також "народний мер" Слов'янська заявив про те, що Стрєлков винен в здачі Слов'янська.

"Він прийшов у місто, я його зустрів, ми його прийняли з відкритою душею. Якщо він, побачивши таку підтримку, уявив себе повітовим князем Слов'янська, він глибоко помиляється. Сторонні люди у нас в місті довго не приживаються. Те, що він говорив, що з виходом зі Слов'янська вивів мирних жителів - це брехня. Там залишилася маса мирних жителів, які нас підтримували, після нашого відходу вони піддалися масовим репресіям. Деякі ополченці, які стояли на блокпостах - наказ про відхід до них доведений не був. Вони виходили окремо дрібними групами. Я особисто посилав автобус з Краматорська, який збирав їх по полях. Для багатьох це було несподіванкою, ми не збиралися здавати місто. Ми збиралися битися. Зброї у нас для цього вистачало. Продовольство і питна вода були заготовлені заздалегідь. І якби не помічник Стрєлкова по тилу Віка-Віка, у нас продуктів і запасів було б ще більше", - сказав Пономарьов.

За його словами, Ігор Стрєлков був просто політичним піар-проектом російських олігархів, кінцевою метою яких була організація в Росії Майдану.

"Ті піар ресурси, які розкручували образ "великого полководця" - думаю, робили це навмисно. Зрозумійте правильно, здача 5 міст і третини території ДНР не чинить йому честі, як стратегу, яким його намагаються піднести ЗМІ підконтрольні його друзям олігархам.

Мені написали в соцмережах, що я займаюся помстою. Ні, він просто не гідний помсти, як такої. Ті ідеї народовладдя, які ми здійснювали в Слов'янську, ті принципи, які ми відстоювали, що не потрібні ні Гиркин, ні його господарям. Їм було вигідно запустити сам процес, потім швиденько злити все це і вийти в Росію і організувати тут черговий Майдан. Слава богу це не вийшло", - повідав командир бойовиків.

"Брехлива сутність цієї людини якщо комусь досі не ясна, я раджу просто трохи почекати. Прийде час і вся громадськість дізнається, наскільки підла і лицемірна ця людина - Ігор Іванович Стрєлков-Гіркін. Він не тільки не фахівець військової справи... Він фантазер, заграли в казки", - підкреслив Пономарьов.

Він також подякував росіянам за допомогу і висловив сподівання, що в Донбасі вдасться налагодити мирне життя.

У відповідь на звинувачення, що пролунали від В'ячеслава Пономарьова Ігор Стрєлков на форумі колелкціонеров Антікваріат.ру (де він регулярно з'являється під ніком Котич) заявив, що Пономарьов є наркоманом і до його слів не можна ставитися серйозно.

Після цього скандал став зовсім вже непристойним, і В'ячеслав Пономарьов записав ще один ролик, де виступив з черговою порцією звинувачень.

"Ігор Іванович, ти там не перенюхав випадково? Я наркотики ніколи в житті не вживав, і в мене цьому є докази. Що тільки останнім часом на мене не сипалося з ваших вуст - і кримінал, і наркоманія, і все що завгодно! Останні дні перебування в Слов'янську ви були не в адекваті, це можуть підтвердити ополченці. Якщо правда, озвучена мною, вас зачепила, то якщо ви вже програли і вас ніхто не хоче бачити в ДНР, не треба робити себе вище, обливаючи брудом інших. Краще дайте відповідь, чому ваші підлеглі в Слов'янську грабували і вбивали мирних людей. Не сумнівайтеся, докази цього у мене є. А ви свій наклеп нічим не зможете підтвердити. А за наклеп доведеться відповісти", - розповів Пономарьов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: конфлікт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як мило)
бандюки почали одне одного "хвалити", скоро мабуть перестріляють самі себе, зроблять людям свято))
Відповісти
Останні новини
«Екс-мер» Слов'янська звинуватив Стрєлкова у розстрілах
21 березень, 2015, 19:02