На Волині з четвертого поверху викинули собаку. ФОТО

На Волині з четвертого поверху викинули собаку. ФОТО
У Володимирі-Волинському з вікна четвертого поверху викинули собаку.

Інцидент трапився ще 18 березня, над цим питання почали працювати волонтери, - пише БУГ.

Волонтерам “Товариства захисту тварин “Дай лапу”” викликали на місце злочину представників правоохоронних органів для розслідування випадку.

Ветеринар, який оглянув тварину, зазначив, що у собаки дуже пошкодженний хребет.

Ренген підтвердив побоювання: у Фіони (так звати собаку) перелом хребта та повний параліч задніх кінцівок та тазу, через що вона не відчуває болю у задній частині тіла. Зазвичай, після подібних травм тварини помирають.

Одразу після падіння тварина поповзла годувати своїх малюків – сімох цуценят, які на той момент ще були з заплющеними очима. Пересуватися собака може лише на передніх лапах і це коштує їй величезних фізичних зусиль.

Наразі триває розслідування. Волонтери слідкують за розвитком подій і прагнуть, щоб винні понесли покарання.

Що ж стосується, Фіони, то вона вже ніколи не зможе повноцінно пересуватися. Вона знаходиться на перетримці вдома у волонтерів, адже клініки та притулку для тварин у Володимирі–Волинському досі немає.

Волонтери місцевого “Товариства захисту тварин “Дай лапу”” звертаються до усіх небайдужих людей за допомогою. Фіоні потрібен курс лікування та реабілітація, а в подальшому – протезування (візочок).

Шукаємо для Фіони людей, які готові стати її родиною і дбати про неї. Можливий варіант прилаштування тварини у країни близького зарубіжжя ( усі необхідні маніпуляції та щеплення зробимо).

Також Фіоні та іншим безпритульним тваринам міста потрібна фінансова допомога.

Гроші можна перерахувати на картковий рахунок Приватбанку № 5168 7572 9231 3675 на ім’я Доскоч Ганни.
Телефон гарячої лінії: 093 458 77 97.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як нелюди в нас живуть
Відповісти
за такі випадки має бути кримінальна відповідальність.
коли ми навчимося бути людьми, от тоді і країна стане іншою.
Відповісти
а не люди!
Відповісти
Суспільство, де не поважають старих, не дбають про дітей і тварин є приреченим - слова одного із філософів. Пенсіонерам дають копійки,про дітей теж ніхто не дбає. А тварин викидають... Згідна з автором попереднього коментаря - і як тільки земля таких нелюдів носить???
Відповісти
Сволочі....як так можна...
Відповісти
яка влада,таке суспільство.
Відповісти
Скоти таких людей самих з вікна треба викинути!мерзота !!!
Відповісти
Сегодня собаку! Завтра человека с окна !Дегенераты !Полный нравственный НОЛЬ !
Відповісти
Після розслідування варто викинути винуватця з цього ж вікна
Відповісти
Я просто в шоці,і душа в них за таке не болить?Жах!!!!
Відповісти
Сльози на очах!це нелюди в тої собаки серце в сто раз краще і добріше чим людське!відрубати рукі за таке!
Відповісти
Щоб той хто зробив такий вчинок, хоч раз побув на місці тої собаки.
Відповісти
1. Знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацькування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів,-

караються штрафом до п'ятдесяти Неоподатковуваних Мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього,- караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк

до двох років

1. Об'єкт злочину - моральні засади суспільства в частині ставлення до тварин. Небезпека цього злочину полягає у тому, що жорстокість, проявлена щодо тварин, стає нормою поведінки,

поширюється і на взаємини з людьми, відіграє негативну роль у вихованні молоді.

2. Предметом злочину є тварини, що належать до хребетних Хребетні - це здатні рухатися і відчувати живі організми, які мають спинний хребет, утворений ланцюгом кісток або хрящів, що йде вздовж спини і містить у собі спинний мозок. До них належать риби, птахи сухопутні істоти. Предметом аналізованого злочину можуть бути як дорослі особини, так і молодняк домашні (кіт собака), дикі (вовк, лисиця, орел) сільськогосподарські (корова, кінь) тварини Не мають кримінальне правового значення наявність чи відсутність у таких тварин господарів, їх перебування в стані природної свободи чи в неволі господарське призначення стан організму тощо Злочин може вчинятися як стосовно тварин які перебувають у власності винного так і будь-яких інших (належних іншим власникам, безгосподарних диких)

З. Об'єктивна сторона злочину може виражатися у двох формах 1) знущання над тваринами 2) нацькування тварин одна на одну

Обов'язковою ознакою складу злочину у першій із його форм, альтернативне, є ознака об'єктивної сторони - спосіб (застосувань ня жорстоких методів), або ознака суб'єктивної сторони - хуліганський мотив. Проте ці дві ознаки можуть проявлятися одночасно

Знущання, вчинене із застосуванням жорстоких методів, означає завдання тварині болю, страждань шляхом нанесення ударів заподіяння ушкоджень, позбавлення їжі або води, впливу терміч-

них факторів, хімічних речовин тощо. Жорстокі методи полягають в безжальному поводженні з твариною, тривалому впливі на неї з метою отримання хворобливого самозадоволення від спостерігання за стражданнями тварини.

Нацькування тварин одна на одну - це дії, спрямовані на те, щоб примусити битися, кусатися, іншим чином змагатися тваринам

між собою.

4. Суб'єкт злочину загальний.

5. Суб'єктивна сторона злочину характеризується умислом. Хуліганський мотив є однією з альтернативних ознак складу злочину. Поняття хуліганського мотиву відповідає поняттю мотиву явної неповаги до суспільства (див. коментар до ст 303).

6. Кваліфікований вид жорстокого поводження з тваринами має місце, коли такі дії вчинено у присутності малолітнього, тобто особи, яка не досягла 14-річного віку, При цьому потрібно, щоб винний усвідомлював факт присутності малолітнього, знав, що малолітній розуміє факт жорстокого поводження з тваринами.
Відповісти
а чому не написали імені того садюги що викинув пса?
нехай би вся область знала ,,героя,,
Відповісти
таким сволочам все возвращается в жизни... сегодня они животное выкинули - завтра не побоятся и человека.....когда ж вы повыздыхаете уже?
Відповісти
Напишіть, яка доля подальша Фіони. Тільки не вздумайте відправляти її в притулок у Луцьк.Бо там зразу її умертвлять.
Відповісти
Останні новини
На Волині з четвертого поверху викинули собаку. ФОТО
23 березень, 2015, 09:56