Романюку пропонують виправити підлу задумку поляків

Романюку пропонують виправити підлу задумку поляків
Луцькому міському голові Миколі Романюку пропонують на честь 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка зробити луцьку вулицю імені Шевченка зразковою.

Про це йдеться у зверненні до мера членів Молодіжного Громадського Уряду Луцька.

9-го березня 2014-го року виповнюється 200-та річниця з дня народження Тараса Шевченка. Очевидним є те, що 2014 рік буде насиченим заходами з нагоди вшанування вище згаданої події. Чимало відбудеться й в Луцьку.

Проте, всі урочисті засідання, фестивалі, концерти, конкурси, вистави, виставки, при всій своїй важливості за якийсь час відійдуть у минуле, витруться з пам’яті лучан та гостей міста, йдеться у зверненні.

В Луцьку є вулиця імені Тараса Шевченка. Цю назву вона здобула під час перебування нашого міста в складі Речі Посполитої. Тодішня польська влада, втілюючи політику полонізації Волині, умисно назвала Тарасовим іменем одну з найзанедбаніших вулиць Луцька.

На жаль, навіть за роки незалежності України, ця вулиця незначно змінилась на краще. Загалом вона виглядає непогано, а повинна бути найгарнішою вулицею, окрасою міста.

"Пропонуємо розробити та втілити проект реконструкції вулиці імені Тараса Шевченка, яка до 9-го березня 2014-го року повинна стати зразковою, поєднавши в собі українську мальовничість та європейську бездоганність", - йдеться у зверненні.

"Варто привести до ладу міст через Стир, паркову зону, газони та насадження вздовж вулиці, фасади житлових будинків, офісів, приладобудівного заводу, дорожнє, тротуарне покриття від юнацької спортивної школи і до вулиці Ковельської. Переконані, що вулиця не повинна стати пафосною, етнографічною та картинною. Вона має бути гарною та затишною – від самого початку й до кінця", - вважають у Молодіжному Громадському Уряді Луцька.

"Просимо включити питання реконструкції вулиці в порядок денний найближчої сесії Луцької міської ради», йдеться у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маячня автора щодо "підлої задумки поляків" виглядає напрочуд смішною та хворобливою. Ой, не позбутися нашому народові комплексу меншовартості років ще з 100
Відповісти
"Тодішня польська влада, втілюючи політику полонізації Волині, умисно назвала Тарасовим іменем одну з найзанедбаніших вулиць Луцька."
???
Відповісти
А ще "підла польська влада" підступно збудувала на цій вулиці залізобетонний міст через Стир, який служить лучанам до цих пір, "підло" забудувала вулицю великими кам'яницями, як напр. міськвно, будинок МАУПу, комплекс забудови вул. Прогресу, ряд презентабельних будинків на правобережній частині вулиці та проклала по вулиці чи не перший міський автобусний маршрут.
"Підла польська влада" забудувала ще й половину луцького середмістя, "нахабно" збудувала вотопровід, кілька лікарень, шкіл, відкрила музей, "підступно" забрукувала вулиці - і все це, щоб насолити українським міщанам та поширити полонізацію.
Боюся, що Молодіжному Громадському Уряду Луцька варто почитати трохи книжок для загального розвитку дітей.
Відповісти
"Тодішня польська влада, втілюючи політику полонізації Волині, умисно назвала Тарасовим іменем одну з найзанедбаніших вулиць Луцька", а....
Теперішня українська влада, втілюючи політику псевдоукраїнізації Волині, умисно НЕназвала жодної вулиці (навіть найзанедбанішої) ім'ям когось зі славних лучан, кому не пощастило бути українцем.
Відповісти
Останні новини
Романюку пропонують виправити підлу задумку поляків
12 червень, 2012, 15:09