Вихідні волинських засуджених урізноманітнили богослужінням, спортом та лірикою

Вихідні волинських засуджених урізноманітнили богослужінням, спортом та  лірикою
В період з 21 по 22 березня в установах виконання покарань Волинської області проводилися культурно-масові та спортивні заходи для засуджених відповідно до планів «вихідних днів».

Про це повідомили у пенітенціарній службі Волині.

В Ковельській виховній колонії УДПтС України у Волинській області під час вихідних черговими вихователями було прочитано лекції на теми: «Порядок виготовлення паспорта громадянина України та картки платника податків», «Порядок вирішення питань трудового та побутового влаштування засуджених після звільнення».

Заняття у школі підготовки до звільнення було присвячене темі: «Сімейний кодекс України». Психологом установи для всіх бажаючих проведено сеанс психоемоційного розвантаження

В загальноосвітній школі виховної колонії відбувся тематичний захід з нагоди 85-го дня народження видатної української письменниці-шістдесятниці, громадської діячки Ліни Костенко. Також відбувалися зустрічі засуджених з представниками релігійних громад та громадських організацій.

Серед фізкультурно-оздоровчих заходів вихованці взяли участь в турнірах з настільного тенісу, вони вдосконалювались у жимі штанги лежачи.

У Цуманській ВК (№84) на відділеннях було проведено лекції «Ліна Костенко - лірика душі» про життєвий і творчий шлях поетеси, засуджені виготовили стінгазети, присвячені цій даті. В храмі установи проходило богослужіння, здійснене о. Михаїлом (Кулакевичем).

Враховуючи, що нещодавно проводились заходи до дня народження А.С. Макаренка, начальники відділень соціально-виховної та психологічної служби провели лекції про життєвий шлях та педагогічну спадщину радянського педагога та письменника.

Керівництво здійснювало прийом засуджених з особистих питань, було проведено зустрічі з їх родичами. Також було проведено зустріч із представниками Церкви «Християн Віри Євангельської-Баптистів».

У Маневицькій виправній колонії (№42) із засудженими провели духовно-просвітницьку роботу представники релігійних організацій «Української місії Благовістя», «Адвентистів сьомого дня», церкви «Ковчег», «Свідків Єгови». По відділеннях соціально-психологічної служби проведено лекції «Права та обов’язки засуджених до позбавлення волі». Всі бажаючі засуджені відвідали бібліотеку установи та читальний зал.

В Луцькому слідчому ізоляторі проведено богослужіння священиком УПЦ о. Богданом (Гринюком), обряд сповіді та причастя для засуджених господарської обслуги. Також відбулася духовно-просвітницька зустріч із представниками християнської місії «Українська місія Благовістя», проведено інформаційні години про події в Україні та світі, лекцію на тему «Всесвітній день Землі». Засуджені господарської обслуги та неповнолітні ув’язнені грали в шахи та шашки, настільний теніс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вихідні волинських засуджених урізноманітнили богослужінням, спортом та лірикою
23 березень, 2015, 16:34