Минулого тижня на Волині рятувальники ліквідували 20 пожеж

Минулого тижня на Волині рятувальники ліквідували 20 пожеж
Упродовж минулого тижня на території області рятувальники ліквідували 20 пожеж, що виникли внаслідок спалювання людьми сухої трави.

7 з них на площах, що є територіями сільських рад, 13 - у приватному секторі і один випадок загорання торфу, - повідомляє прес-служба УДСНС України у Волинській області.

Найбільше пожеж виникло у Маневицькому, Ковельському та Луцькому районах.

Працівники УДСНС України у Волинській області систематично проводять роз’яснювальну роботу з населенням щодо попередження паління сухої рослинності та сміття, оскільки це шкодить не лише навколишньому середовищу, а й призводить до виникнення пожеж, наслідки від яких вимірюються тисячами гривень.

Працівники ДСНС постійно звертаються до громадян з проханням не палити суху траву. Та все ж волиняни вперто продовжують нехтувати рекомендаціями рятувальників.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, заходів щодо своєчасного їх гасіння — тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Якщо Ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати.

У випадку масштабних пожеж негайно повідомте Службу Порятунку за телефоном «101».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа, ДСНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.