Перші враження про Україну: дорогі готелі та гарне пиво

Перші враження про Україну: дорогі готелі та гарне пиво
Чемпіонат Європи з футболу став топ-темою не тільки українських ЗМІ, а й усієї європейської преси.

Причому закордонні мас-медіа обговорюють не лише власні спортивні успіхи і невдачі футбольних збірних, а й організацію матчів і проживання вболівальників в Україні та Польщі.

Видання Коментарі
оглянуло публікації зарубіжної преси про Євро в Україні.

Так, зокрема, польська преса звертає увагу на те, що, незважаючи на запевнення української влади, так і не було організовано регулярне транспортне сполучення між українськими містами-господарями Євро.

Сайт Onet.pl зазначає: «Транспортне сполучення - це фікція, яка з´явилася після домовленостей між УЄФА та владою України. Країна, яка бореться з фінансовою кризою, обіцяла, що прислухається до прохань футбольного співтовариства. Але після початку турніру все лишилося по-старому».

Взагалі, тема транспортного сполучення з Україною - одна з найбільш обговорюваних в іноземній пресі.

Так, наприклад, Bloomberg News підкреслює: англійські фани поїздку до України порівнюють із подорожжю до Азії. І говорять про невиправдано високі ціни при посередньому сервісі.

«Квиток на літак в обидва боки з Лондона до Донецька (125 км від російського кордону) коштує близько 880 фунтів ($ 1359), а ціна за номер у тризірковому готелі стартує від 455 євро. Вартість аналогічного номера у Варшаві варіюється від 200 злотих ($ 58) до 1500 злотих, а вартість на перельоти до польських міст не перевищує 1000 злотих», - пише Bloomberg News.

Польська Gazeta.pl зазначає, що через дорожнечу не вдалося продати всі квитки на матчі в Харкові й Донецьку. «Україна проводить обмежувальну політику щодо дешевих авіаліній», - пише сайт і підкреслює, що саме через це під час суботнього матчу в Харкові на стадіоні були порожні місця.

Gazeta.pl також заначає, що квитки на матч збірних Данії та Голландії, які ще напередодні гри продавали по 120 євро, перед самим матчем можна було купити і за 30, і навіть за 5 євро.

«Єдине питання, яке турбує співрозмовників з Німеччини та Португалії, це те, чому господарі так хочуть на них заробити, - зазначає кореспондент Onet.pl. - Уже сам приїзд до України був для більшості справжньою пригодою і викликом. На місці ж виявилося, що все дуже дорого, навіть для кишень багатих німців».

Так, німецька Frankfurter Rundschau в матеріалі з промовистим заголовком «Львів - недосконала перлина Сходу» зазначає, що ціни на проживання у львівських готелях завищені. І це при тому, що будівлі в місті постарілі, а всі дороги у вибоїнах. Втім, газета не приховує: середня зарплата львів´ян становить менше ніж 200 євро, що на руку західним уболівальникам, адже стейк значних розмірів коштує у Львові 4 євро.

Майже вся західна преса, розповідаючи про пригоди європейських уболівальників в Україні, обов´язково згадує про українське пиво. «В Україні дуже смачне пиво», - говорить в інтерв´ю Frankfurter Rundschau німецький уболівальник. «У фан-зоні в Києві продається тільки два види пива. Дороге коштує 8,5 злотих, дешевше - 6,3 злотих», - розповідає польська Gazeta Wyborcza.

Однак іноземні видання, розповідаючи про Євро-2012, акцентують увагу не тільки на побутових дрібницях. Так, у день матчу збірних України і Швеції німецька Handelsblatt розмістила розгорнутий матеріал «Ігровий майданчик олігархів», де йде мова про Ріната Ахметова і Олександра Ярославського.

Описуючи становлення двох бізнесменів, котрі звернули свою увагу на розвиток українського футболу, газета говорить про те, що українські олігархи, які все ще мають ключовий вплив на стан справ у країні, вливають у футбол мільярдні інвестиції. Втім, Handelsblatt зазначає: велике питання, навіщо всі ці інвестиції звичайним українцям, і що буде в країні через кілька тижнів по закінченні Чемпіонату. Британське ж видання Bloomberg News акцентує увагу на тому, що Україна розраховувала отримати в результаті проведення Євро-2012 $ 1,5 млрд., але ці очікування навряд чи виправдаються. «Європейські фани не хочуть їхати до України, - зазначає Bloomberg News і називає Україну «східною околицею колишнього Радянського Союзу».

Втім, як зазначає Onet.pl, всі дрібні недоробки і недоречностіі, пов´язані з організацією турніру, тьмяніють завдяки теплій атмосфері спортивного свята: «Байдуже, що у когось футболка іншої збірної, адже Євро-2012 - свято всіх уболівальників». Так що навіть численні повідомлення на європейських форумах про те, що в Україні дуже слабко володіють англійською, перетворюються стараннями самих же вболівальників у анекдоти: «Вчора бачив, як голландці намагалися пояснити продавщиці, що їм потрібен туалетний папір. Шоу закінчилося оваціями»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євро-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Перші враження про Україну: дорогі готелі та гарне пиво
12 червень, 2012, 15:55