Поляки вчили луцьких комунальників чистоті та порядку. ФОТО

Поляки вчили луцьких комунальників чистоті та порядку. ФОТО
Луцькі комунальники переймали європейський досвід поводження з відходами у польських колег.

19-20 березня директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький, його заступник Микола Осіюк, директор КП “Луцькспецкомунтранс” Валерій Кузьмич, директор КП “Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування” Василь Цетнар, директор товариства “М.Ж.К.” Валерій Ковалюк, представники комунального господарства з міста Луцька побували на семінарі у місті Холм (Республіка Польща), - йдеться на сайті Луцької міської ради.

Поїздка відбулася у рамках реалізації проекту «Розвиток комунальних послуг, як складова сталого розвитку міст польсько-українського прикордоння», який співфінансується з Програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

Це перший семінар із 6 запланованих, тематика заходу – «Поводження з відходами – шляхи впровадження норм і законів Євросоюзу на території Польщі та України». Учасники отримали змогу прослухати лекції Ольгерда Бєляка, який розповів про принципи поводження з комунальними відходами у державах-членах ЄС та джерела фінансування побудови системи поводження з відходами.

Заступник начальника управління, начальник відділу з питань формування та реалізації державної політики у сфері поводження з побутовими відходами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Михайло Андрєєв розкрив питання законодавчого врегулювання проблеми поводження з відходами на Україні.

Мирослав Мисяк – начальник відділу сільського господарства, навколишнього середовища та муніципальної оборони міста Холм розповів українським колегам про принципи поводження з відходами на території гміни Холм.

Цікавими були презентації колег-практиків – Анджея Мухи – заступника директора у технічних справах Заводу переробки комунальних відходів Холмського регіону та Валерія Кузьмича - директора «Луцькспецкомунтрансу», які ділилися досвідом у сфері поводження з відходами. Усі виступи викликали жваві дискусії, у ході яких учасники намагалися вирішити спільні проблеми, поділитися досвідом та накреслити шляхи для майбутньої співпраці.

Паралельно до семінару відбулася зустріч експертів із наступного напрямку – житлове господарство. Польські та українські фахівці домовилися про подальшу роботу, визначили основні проблеми сфери, які будуть розкриті у наступному семінарі, який відбудеться вже у Луцьку.

Також наша делегація відвідала з навчальним візитом Холмський цементний завод, де дізналася про історію закладу, етапи його розвитку. Там же відбулася екскурсія на лінії переробки альтернативних джерел енергії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: навчання
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щеб поїхали в США пререймати досвід як лайно прибирати. Це ж все за кошти платників податків. Це просто якийсь цирк.
Відповісти