Луцькі хокеїсти перемогли на першості області. ФОТО

Луцькі хокеїсти перемогли на першості області. ФОТО
У Луцьку у матчах фінального туру відкритого Чемпіонату Волині з хокею на Кубок Гербор-БРВ визначилися призери змагань.

Господар ХК «Луцьк» у фіналі переміг рівненський «Фаворит». «Бронза» змагань дісталась ХК «Нетішин».

У матчі за третє місце команда з міста Нетішина Хмельницької області перемогла ХК «Володимир». Програючи після другого періоду 1:4, «атомники» зуміли змінити хід матчу на свою користь. За ударну п’ятихвилинку на початку третього періоду вони зрівняли рахунок – 4:4.

Наприкінці зустрічі суперники ще раз обмінялися шайбами і не зуміли уникнути штрафних кидків – 5:5. У серії буллітів більше пощастило нетішенцям (3:2).

У фінал волинської першості потрапили рівненський «Фаворит» та ХК «Лучеськ». Рахунок у зустрічі відкрили господарі льодової арени вже на 23-й секунді. Андрій Вершецький у швидкій атаці вразив ворота «Фаворита» - 0:1.Рівне через 15 хвилин відповіло шайбами Сергія Орєхова та Андрія
Аксютова
– 2:1. Та на першу перерву команди пішли за нічийного рахунку.

За лучан відігрався Сергій Горбатюк – 2:2.

Другий період став успішним для «Луцька». З восьми ударів у ворота - два вразили ціль. Натомість «фаворитівці» запустили шість ударів – 2:4. В останній 25-хвилинці лучани намагалися зі всіх сил втримати переможний рахунок, що їм і вдалося.

«Фаворит» спромігся тільки на одну шайбу престижу – 3:4.

«З кожним роком рівень гравців чемпіонату росте, тому ігри стають цікавіші. Хокейні баталії між Луцьком і Рівним вже стали класичними. У першому етапі поступились ми по буллітам. У фіналі – перемогли. Хоч я і забив дві шайби, це не тільки моя заслуга. Хокей – це командна гра, тому і забивала, і перемагала вся команда разом», - зазначив гравець ХК «Луцьк» Андрій Вершецький.

Чемпіонат відбувався за підтримки титульних спонсорів чемпіонату – відомих волинських меблевих підприємств «Гербор-холдінг» (Володимир-Волинський) та «БРВ-Україна» (Нововолинськ).

Керівники підприємств Олег Борбелюк та Олександр Гоцка самі люблять час від часу поганяти шайбу, а тому радо відгукнулись на прохання Федерації хокею Волині допомогти.

«Завдання одне – популяризація спорту. Час зараз нелегкий. Провести змагання не завжди вдається, а хокейні турніри є дороговартісними. Я вдячний спонсорам, що першість Волині відбулась. Хокей на Волині розвивається, зростає кількість місцевих команд, що приймають участь у чемпіонаті і цю тенденцію важливо не лише зберегти, а й розвивати надалі», - розповів капітан ХК «Володимир» Едуард Матвійчук.

Після матчів фінального туру команди нагородили медалями, грамотами та пам’ятними шайбами. Крім того, організатори відзначили найкращих гравців турніру.

Найкращим воротарем змагань став В’ячеслав Рейкін з ХК «Ковель». До слова, ковельська команда зайняла останнє п’яте місце чемпіонату, та Рейкін не раз своєю впевненою грою у рамці рятував ковельчан.

Відзнаку найкращого захисника отримав гравець рівненського «Фаворита» Олексій Денисов.

Найкращим нападником волинського чемпіонату став лучанин Вадим Бесараб. У першому етапі він за системою гол+пас набрав 12 очок. У фіналі нападник відзначився ще двома результативними пасами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт, хокей
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
БЕСАРАБА в НХЛ. Пива випє відро
Відповісти
Ед Попов пива вип"є не менше
Відповісти